U bočicu od 10 ml, onu malu smeđu staklenu, ulije se 25 kapi eteričnog ulja paprene metvice i 25 kapi eteričnog ulja bosiljka ili estragona metil kavikola

 

Danas me prijatelj pitao jesam li već pisala o glavobolji. Iskreno, ne sjećam se. Samo znam da glavobolja kod mene najčešće bude od žeđi. U strci zaboravim popiti dovoljno vode i uhvati me glavobolja. Pomogne puno velikih čaša vode. Osim toga znam da glavobolja može biti od gladi, preniskog željeza u krvi, stresa, previsokog ili preniskog tlaka, hormonalna kod žena prije menstruacije, ali i zbog preopterećenog želuca i žuči.

Ona najčešća, od stresa, može se pokušati ublažiti vodom. Popijte puno vode, okupajte se i operite glavu/kosu. Ako niti to ne pomogne, možda pomogne sljedeći preparat.

U bočicu od 10 ml, onu malu smeđu staklenu, ulije se 25 kapi eteričnog ulja paprene metvice i 25 kapi eteričnog ulja bosiljka ili estragona metil kavikola. To su eterična ulja, kemotipizirana, koja baš takva trebate tražiti u biljnim ljekarnama i to isključivo od proizvođača Florihana, Oshadhi ili Pranarom. Do vrha te male bočice se ulije neko lakoupijajuće bazno ulje, na primjer lješnjak ili jojoba. Bočica se dobro zatvori i snažno protrese. Ovom otopinom mažu se sljepoočnice dublje u kosi, zaista jako pazite da vam ne uđe u oči! Zapravo, najbolje je da oči zatvorite kako ih isparavanja eteričnih ulja ne bi nagrizla.  Ovom otopinom se istovremeno mažu i lagano masiraju vratne žile na vratu/potiljku par minuta. Ovo je potrebno ponavljati svakih 15 minuta sljedeća 2 sata. Nakon toga sljedeća 2 sata mažu se sljepoočnice i vratne žile svakih pola sata, pa sljedeća 2 sata isti dijelovi glave i vrata mažu se svakih sat vremena pa nakon toga svaka 2 sata koliko dugo treba.

Ovaj jednostavan preparat možete nositi i u torbici sa sobom, samo pazite da je bočica dobro zatvorena, najbolje sa zatvaračem na potisak, kako se ne bi razlila.

Obavezno i bočicu označite naljepnicom i datumom kako biste, nakon što preparat uspješno primijenite i zaboravite na njega, znali što je unutra. Ako slučajno nađete takvu bočicu negdje doma i ne znate koliko je mješavina stara, ili je prošlo godinu dana, možete preparat koristiti za masažu stopala ljeti. Rashlađuje, dezinficira i djeluje podržavajuće u borbi protiv gljivica.