U trgovini The Soap Dispensary moguće je kupiti sredstva za čišćenje različitih proizvođača, no sva se nude isključivo u rinfuza varijanti


Sredstva za čišćenje sastavni su dio naših života. Koristimo ih za osobnu higijenu i za čišćenje naših domova u svakom kutku, pa je neminovno da ih koristimo u velikim količinama. U zadnje vrijeme sve više se podiže svijest o štetnosti raznih kemijskih sredstava koja se koriste za čišćenje, ali i o velikoj količini otpada koji nastaje zbog korištenja takvih sredstava. Tim više što se u takvom otpadu nalaze ostaci sredstava za čišćenje koji na kraju završe u našoj okolini, posredno onda u našoj vodi, hrani i zraku.

U Vancouveru u Kanadi, kao reakcija na problem otpada, ali i na štetnost mnogih sredstava za čišćenje,  nedavno se otvorila trgovina rinfuza sredstava za čišćenje. U trgovini The Soap Dispensary moguće je kupiti sredstva za čišćenje različitih proizvođača, no sva se nude isključivo u rinfuza varijanti.

Kupac sam donosi posude u koje će mu se usuti, odnosno natočiti sredstvo koje kupuje, a ukoliko nema posudu, u trgovini može kupiti posude za trajnu upotrebu.

U ponudi imaju sapune, kupke, šampone, deterdžente za rublje, omekšivače, izbjeljivače (bez klora) i razna druga sredstva za čišćenje, koja su biorazgradiva i neškodljiva, te prikladna za djecu, kućne ljubimce i osobe s alergijama. U trgovini također organiziraju razne radionice (izrada kozmetike, izrada svijeća, kutija od agruma...).Više o ovoj ideji na: thesoapdispensary.com