Obratite pozornost na bilje koje samoniklo raste u vašoj okolini. Svako od njih ima svoju priču i poruku koju nosi

 

Postoji teorija da bilje koje samoniklo raste uokolo vas i koje uočavate je tamo izraslo zato jer ćete ga sljedeće godine trebati.

Danas sam bila u mom vrtu u šumi i točno jedna polovica zemljišta je gusto, najgušće zarasla u samonikli kantarion. Prošle godine ga tamo uopće nije bio. Sada se doslovno ne može nigdje nogom stati da se ne nagazi na mladi kantarion. Pokušavam shvatiti što mi to moj vrt poručuje. Hoće li mi sljedeća godina biti depresivna? Hoće li mene ili nekoga mog snaći depresija? Hoće li meni ili nekome mome trebati snažno protuvirusno i protubakterijsko djelovanje kanatriona? Hoće li sljedeća godina biti stresna pa ću ja ili netko moj trebati blago sedativno djelovanje kantariona? Hoće li biti nekih opeklina koje će se trebati sanirati kantarionom? Ili mi jednostavno moj vrt poručuje da trebam napraviti radionice izrade kantarionova ulja na vrtu?

Vrijeme će pokazati.

Do danas sam posijala puno cvijeća da u vrt privuče kukce. Vjerojatno će većinu odnijeti mravi, ali vjerujem da će ponešto i procvjetati. Šumski vrt je posebna priča, živi svoj život u skladu s okolinom. Možda je njegova ovogodišnja poruka da sljedeću godinu treba malo više posvetiti sebi i kao i vrt živjeti svoj život. Puno sjemenja u sebi zasaditi, a neko će valjda i procvjetati.

Obratite pozornost na bilje koje samoniklo raste u vašoj okolini. Svako od njih ima svoju priču i poruku koju nosi.

I ne zaboravite sijati sjemenje koje će vas, ako procvate, oplemeniti, nadograditi i potaknuti na rast. Nije uvijek sve u cilju, cvijeću, nešto je i u sijanju. Ono je čin vjere u sutra.