- Namirnice nabavljaju sa svih strana svijeta - tako primjerice mandarine stižu iz Južne Italije i to u ožujku kada najbolje uspijevaju, dinje se kupuju od lipnja do rujna, a s istom pažnjom se bira i vrijeme i mjesto nabavke ostalih namirnica
Sladoled je zasigurno jedna od najpopularnijih slastica na svijetu. A Italija, u kojoj postoji duga tradicija pripravljanja sladoleda, pri samom je vrhu zemalja s najboljim sladoledom. U želji da ponude vrhunski sladoled, dvojica prijatelja iz djetinjstva, Guido Martinetti i Federico Grom, otvorili su 2003. u Torinu slastičarnicu Grom s vrlo visokim standardima po kojima pripravljaju svoj sladoled. Takva kvaliteta, kad je u pitanju sladoled, teško je mogla ostati bez odjeka, njihova slastičarnica je ubrzo postala veliki hit u Torinu, a za sladoled se čekalo u redovima od 15-ak metara.
U čemu je njihova tajna?
Osim okusa kao što su čokolada, kava i pistacio, koji se mogu kod njih dobiti tijekom cijele godine, ostatak ponude varira ovisno o godišnjem dobu, zato što za svoje namirnice odabiru isključivo one kojima je sezona. Svoje namirnice nabavljaju sa svih strana svijeta - tako primjerice mandarine stižu iz Južne Italije i to u ožujku kada najbolje uspijevaju, dinje se kupuju od lipnja do rujna, a s istom pažnjom se bira i vrijeme i mjesto nabavke ostalih namirnica.
Također, svoj sladoled pripravljaju od kvalitetnog punomasnog mlijeka i organskih jaja. Takvi standardi rezultiraju, dakako, i nešto višom cijenom sladoleda od konkurencije, no, čini se da je mnogima draže platiti više za takvu vrhunsku kvalitetu.
Više o ovoj ideji na: http://www.grom.it/