Tečaj se održava u suradnji s Planinarskim društvom Kamenjak već niz godina po iznimno popularnim cijenama. Prijave se primaju do popunjenja grupe

 

Ruku na srce, o ljekovitom bilju najbolje je učiti od kakve nonice koja je cijeli svoj život provela nosa zabita u svoj vrt. Ona će znati kako ljekovito upotrijebiti uobičajeno bilje iz vrta, starinsko cvijeće, tradicionalne začine, povrće. Od takve, pogrbljene nonice, moje je mišljenje, najviše ćete naučiti o bilju i životu.

Možete učiti iz knjiga. Ima ih raznih, ima ih mnoštvo. Od njih bih izdvojila najosnovnije knjige Ivana Lesingera, Jure Marčinkovića, Stribora Markovića, Katje Toplak,  Jamesa Dukea i drugih, zavisi koji točno pravac učenja o ljekovitom bilju vas zanima.

Možete učiti i čitajući na internetu, ali to je po meni još više manjkavo nego učiti samostalno i samo iz knjiga. Po meni, da bi informacija, riječ, zazvučala u vama, da biste ju shvatili i doživjeli, potrebno ju je čuti od živog čovjeka.

Nađite u vašem gradu neki tečaj ljekovitog bilja, raspitajte se za udruženja koja ih provode. Raspitajte se za stare nonice i pitajte možete li šegrtovati. A to znači cijepati drva, pomagati u kući, okopavati vrt i kroz život i oči te osobe gledati na bilje koje ju okružuje… Instant i najlakši način je platiti tečaj, ali šegrtovanja se danas rijetko tko hvata.

Ako biste ipak platili tečaj, a živite u Rijeci, imate sreće! U ožujku počinje tečaj ljekovitog bilja kojeg vodi autorica vaše kolumne. Tečaj se održava u suradnji s Planinarskim društvom Kamenjak već niz godina po iznimno popularnim cijenama.

Prijave se primaju do popunjenja grupe na telefon 099/794-4514,

na e-mail [email protected]

ili preko linka https://bit.ly/2MPecd6.