U razvijenim zemljama posljednjih godina među malim poduzetnicima sve je prisutniji trend gdje se određeni proizvodi proizvode lokalno za manji i ograničeni broj ljudi, a naplaćuju se putem mjesečne članarine.
Primjer takvog trenda je i tvrtka Dulcinea koju je u New Yorku osnovala mlada poduzetnica Emma Bowen, a koja se bavi pečenjem kolača. Usluga funkcionira putem pretplate, kupci kolača plaćaju mjesečnu pretplatu na Dulcinejine kolače, a potom im svake srijede na kućni prag stiže pošiljka kolača.
To su uvijek kolači za koje se koriste lokalne organski uzgojene i sezonske namirnice, a svaki tjedan je riječ o drugoj poslastici. Tjedna pretplata na ovu uslugu kod Dulcineje iznosi 28 dolara (oko 130 kuna), a broj pretplatnika u jednom mjesecu ograničen je na 50.
Osim Dulcineje, primjena ovog trenda u New Yorku može se naći i kod tvrtke MilkMade koja po istom principu jednom mjesečno svojim mušterijama dostavlja svježe pripremljeni sladoled od visoko kvalitetnih namirnica.
Više o ovoj ideji na: http://www.dulcineabaking.com/
Tjedna dostava kolača na kućni prag
Izdvojeni članci
Što sve utječe na procjenu i povećanje vrijednosti poslovanja vaše obiteljske tvrtke?
Procjena vrijednosti poslovanja temelji se na financijskim pokazateljima, kao što su projekcije budućih novčanih tokova, diskontna stopa i tržišni rizici. Međutim, vlasnici često imaju drugačija očekivanja u odnosu na rezultate procjene, zbog emocionalne povezanosti s poslovanjem kojeg su gradili godinama
Kako odabrati pravog poslovnog brokera za uspješnu prodaju vašeg društva
S ciljem odabira pravog poslovnog partnera u ovom važnom procesu, važno je u startu postaviti odgovarajuća pitanja i procijeniti kompetentnost brokera koji će predstavljati vaše poslovanje i zastupati vaše interese. Evo koja pitanja možete postaviti brokeru s kojim razmišljate surađivati
Neiskorišteni potencijal učinkovite organizacijske strukture: Jeste li jasno definirali tko je za što odgovoran?
Kada postavimo strukturu temeljenu na odgovornosti, usmjeravamo organizaciju prema učinkovitosti. U ovom pristupu, titule postaju manje bitne; ono što je ključno je tko je odgovoran za rezultate određene funkcije ili područja