Kada u našem tijelu nešto nije u redu ono signalizira bol koju s lakoćom uočavamo. Ako vas npr. boli glava, teško da to nećete registrirati. Vjerojatno uzmete tabletu protiv glavobolje i ubrzo osjetite olakšanje.

Riješili ste se simptoma (glavobolje), a što je s uzrokom? Zašto vas je uopće počela boljeti glava? Ako ne otkrijete uzrok glavobolja će se ubrzo ponoviti, nerijetko u još jačem intenzitetu.

A što kada vas “srce boli” jer ste tužni ili ljuti radi nečega što vaš partner (ni)je uradio ili rekao? Da li i tada rješavate posljedicu i nemate pojma koji je uzrok? Vjerojatno da.

Ako osjećate da vas npr. partner ne cijeni, ne doživljava, ne poštuje...i reagirate tako da se posvađate, povučete ili odete iz veze, radite istu stvar kao da uzmete aspirin jer vas boli glava, a nemate pojma zašto. Tretirate simptom, a ne uzrok i vjerojatno je da ćete i dalje biti nezadovoljni u ljubavi.

Ako vam se ponavlja isti scenariji, to je simptom. Uzrok je negdje drugdje.

Što učiniti?

Kao što fizičku bol (glavobolju) možete trajno eliminirati tek kada otkrijete uzrok (a ne s Aspirinom), tako i emocionalnu bol srca možete riješiti tek kada osvijestite uzrok.

Tek kada osvijestite zašto vam se stalno ponavlja jedan te isti scenariji radi kojeg ste nezadovoljni u ljubavi, prestat će.

Kako otkriti pravi uzrok srcobolje? E, to je već malo teže. Mnogi misle da mogu sami, ali rijetkima je to uspjelo. Razlog je u tome što s uzrokom emocionalne boli živite dugo tako da ga smatrate normalnim dijelom vas i ne vidite da tu nešto ne štima.

Ako imate problem u vezi koji se ponavlja, rješavate cijelo vrijeme simptom, a ne uzrok. Do kada tako?

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodič za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav