Mora li vaša biti zadnja? Npr. kada ste u konfliktu, je li vam je bitnije da ste u pravu, nego da shvatite partnerovu stranu?

 

Kada mi potencijalni klijenti dođu, u paru, na Info Razgovor za Obnavljanje Ljubavi, već tijekom tog razgovora jasno mi je koliko im je veza narušena.

Njihova boja glasa, govor tijela, odabir riječi daju mi do znanja je li zadnji vlak da porade na sebi kako bi zaustavili daljnje propadanje veze. 

Kako vi stojite kada je interakcija s partnerom u pitanju? Da li možda, nesvjesno, uništavate vaš romantični odnos?

Odgovori na ovih 5 pitanja otkriti će vam jasnu trenutnu situaciju i koja su vam ponašanja najopasnija za budućnost vaše veze.

  1. Da li kritizirate partnera kao osobu kada je rekao ili uradio nešto što vam se ne sviđa? Npr. prolio je čašu s vinom po stolnjaku, a vi mu kažete:“Kako si nespretan!“
  2. Prijetite li prekidom veze kada se svađate?
  3. Osjećate li se nelagodno i nesigurno pored svog partnera? Npr. bojite se za svoju fizičku sigurnost ili niste sigurni da bi vam čuvao leđa, bio uz vas kada treba.
  4. Mora li vaša biti zadnja? Npr. kada ste u konfliktu, je li vam je bitnije da ste u pravu, nego da shvatite partnerovu stranu?
  5. Gledate li s visine na svog partnera? Npr. okrećete očima kada vam nije leglo što je rekao ili ga, dok govori, presiječete sa sarkastičnim komentarom.

Negativni odgovori na sva pitanja daju naslutiti da je vaša veza izvor radosti.

Bilo koji pozitivni odgovor ukazuje na to da vašu vezu sabotiraju poteškoće s kojima se potrebno odmah uhvatiti u koštac jer, ako nastavite s gore navedenim obrascima ponašanja neće biti sreće u vezi.

Naprotiv, možete očekivati samo ogorčenost, zamjeranje, pasivnu agresiju, napetost, apatiju, umjesto da uživate u osjećaju da vas partner doživljava i voli.

Ovih 5 pitanja je samo početak. Ljudi koji rade sa mnom dobiju dublji uvid koliko je njihova veza zdrava i  kako se, ne znajući, ponašaju toksično u vezi. Zatim, otkriju zašto su uopće došli u takvu situaciju te što poduzeti da se veza spasi.

Ako se još uvijek možete nasmijati zajedno, to je dobar znak da među vama ima još „života,“ iako je na izdisaju.

Zato je potrebna reanimacija vaše veze kako biste se, nakon godina ili mjeseci potisnutih frustracija, opet osjećali povezano s partnerom i uživali u vezi kakva je nekad bila.

Kliknite ovdje i preuzmite svoj poklon, vodić -Tri koraka da vas partner počne doživljavati i slušati za manje od minute.