Danas se unutrašnje uređenje okreće nešto raskošnijem izdanju. Baršun, baršun i baršun. Raskošan namještaj bogatih boja u predivnom baršunu ili plišu. Zlatni detalji koji se provlače kroz dekor

 

Unutrašnje uređenje životnog prostora dosta je važna stavka u životu s obzirom da u tom prostoru provodite puno vremena i trebali biste se osjećati ugodno. Uz to treba pripaziti i na funkcionalnost prostora u tako da poslovi koje morate obavljati u kući budu što lakše i efikasnije odrađeni. Kuhinja treba biti dobro projektirana prema potrebama i načinu života, kao i sve ostale prostorije u kući prema željama i načinu življenja i, naravno, dobro organiziran “storage space” kako biste imali dovoljno prostora za odlaganje stvari koje se nekako nagomilavaju kroz godine i stvaraju nepotreban nered.

 

Uz tu važnu ulogu unutrašnjeg dizajna trebate se odlučiti i koji stil vam se sviđa. U kojem smjeru želite krenuti u uređenju. Jeste li više tip koji voli jednostavniji ili raskošniji dizajn, modernije linije ili pak tradicionalniji izričaj. Volite li više boja ili jednostavniji tonalitet s par “accent” komada namještaja ili dekora koji privlači pogled.

 

Duže vrijeme jedan od modernijih smjerova u dizajnu bio je prepoznatljivi industrial interior design. Kombinacija šarma “starijih” stvari i modernog dizajna, prepoznatljivi ogoljeli zidovi, cigla i beton, vidljive instalacije, upotreba željeza kao materijala u stvaranju namještaja i dekora, stare školske stolice u jednostavnom i novijem izdanju. Neutralni tonovi s jakim naglascima, topla rasvjeta i općenito “clean look” neke su od značajki koje su godinama bile dosta česta smjernica u uređenju prostora.

 

Danas se unutrašnje uređenje okreće nešto raskošnijem izdanju. Baršun, baršun i baršun. Raskošan namještaj bogatih boja u predivnom baršunu ili plišu. Zlatni detalji koji se provlače kroz dekor. Štukature na zidovima za što luksuzniji i bogatiji izgled. Tapete su se vratile u modu i sve ih više pronalazimo u interijerima. Raskoš odiše i u biljkama koje s velikim i bogatim listovima upotpunjuju dizajn. Od materijala mramor postaje sve traženiji, a rasvjeta, koja je u dizajnu veliki faktor, većinom u zlatnim bojama završni je dašak luksuza.