Ana Šarlija, stilist interijera

Srebrni j.d.o.o., Rijeka, 098/327-559

Od kad znam za sebe bila sam zadužena za postavljanje stola, kao i sve sitno sjeckanje koje je bilo potrebno za vrijeme kuhanja i sve te “slatke” dužnosti koje se većinom daju djeci kako bi ih se zabavilo, a da pri tome malo i pomognu u zajedničkim kućnim aktivnostima. Tako je nastala, i ostala, ljubav prema lijepo postavljenom stolu, čašama raznih oblika, kuhanju, cvijeću, slaganju boja i uzoraka u svemu što nas okružuje, dizajnu koja me ispunjava i dan danas... Kroz svoje redovno školovanje završila sa fakultet kao diplomirani ekonomist u sklopu kojeg sam završila i stručni studij Gastronomija i restoraterstvo, diplomski rad i profesionalni fokus okrenula ka cateringu kad je nastao i KANAPE girl. Kao dio interesa koji me zanimaju završila sam Callegari školu za stilista uređenja unutarnjih prostora. Danas sam majka predivne djevojčice Ene i dječaka Nika, i vlasnica SREBRNI Gift&flower power online businessa koji se bavi personaliziranim poklonima i cvijećem za sve prigode. U rubrici Dizajn za svaki dan upravo ćemo dijeliti ideje o lijepom življenju i malim stvarima koje nas svakodnevno vesele. Nadam se da ćete uživati i pisati mi o temama o kojima želite da pišem.


Članci autora
Jesenski dekor
Jesenski dekor

Ukrašavanje životnih prostora započnite od prirode, iskoristite plodove kao što su kesteni, dunje, jabuke, šipak i bundeve

Čaše i kako ih koristiti
Čaše i kako ih koristiti

Za crno vino odabiru se malo veće, okruglije čaše, zapremine 130 ml, šireg ruba i s nešto kraćom drškom

Dizajn knjige
Dizajn knjige

Kod većine knjiga samo prema vanjskom izgledu možete zaključiti o kojem se žanru radi i da li izbor priče odgovara vašem trenutačnom raspoloženju

Uskršnja dekoracija u izolaciji
Uskršnja dekoracija u izolaciji

Uvijek su mi bila najdraža i najsigurnija prirodno obojena jaja. Jaja bojana u kori od luka, cikli, špinatu, kurkumi i različitim začinima, vinu… Ako se odlučite na ovaj način bojenja, predlažem da to činite na što svijetlijim ili još bolje bijelim jajima za što bolji efekt

Normativi za hladni buffet
Normativi za hladni buffet

Kod postavljanja hrane na vaš buffet stol vrlo je važan i tajming, jela se postavljaju na stol dvadesetak minuta prije dolaska gostiju. Jela koja su osjetljivija na više temperature od onih u hladnjaku iznose se na stol zadnja kako se ne bi narušio njihov izgled i trajnost na sobnoj temperaturi

Jednostavni hladni buffet
Jednostavni hladni buffet

Ako sami pripremate hranu za svečani event kod kuće, predlažem da pripremite jednostavni hladni buffet

Praznici nam stižu
Praznici nam stižu

Ukrasite vaš bor velikom mašnom od pliša ili baršuna u mogućim kombinacijama s prugastim printevima, velikim bogatim kuglicama i ostalim unikatnim nakitom koji se zajedno u svojoj različitosti stapaju u jednu novu cjelinu

Unutrašnje uređenje prostora
Unutrašnje uređenje prostora

Danas se unutrašnje uređenje okreće nešto raskošnijem izdanju. Baršun, baršun i baršun. Raskošan namještaj bogatih boja u predivnom baršunu ili plišu. Zlatni detalji koji se provlače kroz dekor

Kako pravilno postaviti stol
Kako pravilno postaviti stol

Čaša za vodu uvijek treba biti postavljena na stolu, malo udesno u odnosu na druge čaše, kako ne bi smetala pri točenju ostalih pića koja će se konzumirati

Normativi pića za zabavu
Normativi pića za zabavu

Imajte na umu da se za vrijeme ljetnih svečanosti koje se većinom odvijaju u vanjskom prostoru kad su temperature izrazito visoke, gosti moraju i hidrirati više, pa bi količinu obične vode, mineralne i sl. trebalo utrostručiti od navedenih količina