Ukrašavanje životnih prostora započnite od prirode, iskoristite plodove kao što su kesteni, dunje, jabuke, šipak i bundeve



Dok traje period “dekorativne pauze” između blagdana Uskrsa i Božića, nakon ljeta i ljetnih zabava dolazi nam jesen u svojim zlatnim, žutim i crvenim tonovima. Ukrašavanje životnih prostora započnite od prirode, iskoristite plodove kao što su kesteni, dunje, jabuke, šipak i bundeve. Jedan relativno financijski pristupačan način ukrašavanja odnosi se na bojanje bundeva. Odaberete li bijelu boju, vaše bundeve će se uklopiti uz preostale dekorativne predmete, boje i teksture interijera, ali i eksterijera. Za luksuzniji dojam dodajte malo metalik zlatne, ružičasto-zlatne ili srebrne boje. Ne možete pogriješiti ni s pastelnim nijansama roze, tirkizne, žute i zelene boje. Samo hrabro s kistovima i sprejevima i kreirajte svoje chic dizajne!

Tako dekorirane bundeve savršeno će se uklopiti ako planirate zabavu za Halloween (Noć vještica)  koji je uz sve veću konzumaciju američkih filmova i kulture kod nas sve prihvaćeniji kao praznik. Nećemo ulaziti u razmišljanja i debatu jeli Noć vještica samo još jedan komercijaliziran praznik koji smo preuzeli izvana. Možda se ponavljam kao i u prethodnim člancima ali Vi odlučujete ne slaviti ga ili iskoristiti kao savršenu priliku da sa svojom obitelji i prijateljima napravite druženje u carving stilu i izrezbarite bundeve u ludim kombinacijama. Zabava i dekoracija u jednom.

Svoj dom možete ukrasiti i s cvjetnim bundevama, aranžmanima od cvijeća u preslatkim bucmastim ljepoticama. Ne zaboravite iskoristiti i jesensko lišće koje može poslužiti kao divan detalj u jesenskim vjenčićima ili buketima koje također možete obojati u različite nijanse boja. Okružite se toplinom, mirisom čaja i kave začinjene začinom od bundeve, delicijama od kestena i šipka, dodajte i pokoju svijeću za dekoraciju i uživajte u ljepotama jeseni sa svojim najmilijima!