Nova tehnologija nazvana Square najviše je namijenjena malim poduzetnicima, jer omogućava da na vrlo jednostavan način pretvore svoj pametni uređaj u blagajnu koja može primati uplate preko kreditne kartice


Sveprisutni pametni telefoni, tablet računala i drugi uređaji svakodnevno mijenjaju način na koji obavljamo neke uobičajene obaveze, tražimo informacije, obavljamo kupovinu ili samo gubimo vrijeme. Razvoj takvih uređaja sve više se kreće prema tome da zamjenjuju i novčanik i kartice, te da ih se automatski povezuje s bankovnim računima kako bi se moglo plaćati direktno s uređaja. A razvoj tehnologije nije zaobišao ni male poduzetnike.

Nova tehnologija nazvana Square, istoimene prosperitetne tvrtke iz SAD-a, najviše je namijenjena upravo malim poduzetnicima, jer omogućava da na vrlo jednostavan način pretvore svoj pametni uređaj (iPhone, iPod touch, iPad, Nexus One, Motorola Droid, Motorola Droid X, HTC Droid Incredible, HTC Evo, HTC Hero i Samsung Vibrant) u blagajnu koja može primati uplate preko kreditne kartice. Dovoljno je da utaknu mali kvadratni dodatak koji radi kao čitač kartica i mogu početi primati uplate, bez obzira gdje se nalaze – bilo da je to na nekom sajmu, kod klijenta na terenu, na koncertu, na plaži... Usluga je trenutno dostupna u SAD-u i Kanadi, ali vrlo je vjerojatno da ćemo je skoro vidjeti i na širem području.


Više o ovoj ideji na: squareup.com