U suviše rashlađenom organizmu stanična energija sve je slabija, sve funkcije se usporavaju i svako liječenje gubi na učinkovitosti


Današnja medicina uobičajeno zagovara mišljenje da je visoka tjelesna temperatura (iznad 38 stupnjeva) štetna i svakako ju treba snižavati lijekovima. Ali, takvo razmišljanje je potpuno pogrešno. Visoka temperatura je znak da tijelo aktivno djeluje u pravcu izlječenja. Narušavanje takve situacije je najčešće (osim u rijetkim situacijama) štetno i usporava oporavak. No, često se zanemaruje činjenica da je preniska tjelesna temperatura daleko pogubnija.

Optimalna dubinska temperatura trebala bi iznositi između 37 i 37,6 stupnjeva. Sve ispod toga stvara plodno tlo za razvoj virusa i bakterija, a to je i znak postupnog odumiranja stanica. U suviše rashlađenom organizmu stanična energija sve je slabija, sve funkcije se usporavaju i svako liječenje gubi na učinkovitosti. Prevelikim snižavanjem temperature raste kiselost organizma, širom se otvaraju vrata psihološkim poremećajima i cijelom arsenalu degenerativnih bolesti.

Virusi vole i stvaraju si hladno okruženje, jer se tako lakše i brže množe. Što je čovjek bolesniji, obično je i hladniji. To se vidi i kod kroničnog umora i kod dijabetesa i kod fibromialgije i kod raka. Hladnije tjelesne tekućine vremenom postaju gušće i sirupaste. Tako sve teže cirkuliraju. Zbog toga se mrtve stanice i otrovi teško ispiru, pa toksični otpad doslovno zapinje u svim porama. Gušenje u smeću ne može dobro završiti.

Grubo je reći, ali ruke i noge kod mnogih (ne nužno starijih osoba) toliko su hladni, da neminovno podsjećaju na bolest i smrt. Poput ledenog i ukočenog trupla. Jeste li već vidjeli blijedo-plava stopala, prošarana plavim ili crvenim krvnim žilama? Širenje takve hladne ustajale krvi djeluje poput epidemije za sve tjelesne funkcije. Močvara koja isisava život.

Prehladna i pregusta krv loše prenosi kisik. Zbog toga se smanjuje i kapacitet pluća, a disanje postaje suviše plitko. Uobičajeno je da „rashlađene“ osobe naginju ovisnosti o šećeru. Naime, rastvaranjem šećera nastaje puno topline, a bez topline nema života. Nažalost, takva pomoć je kratkotrajna. Uzroci pothlađenosti vrlo su kompleksni. To mogu biti i lijekovi i cjepiva i teški metali i loša hrana. Ni sanacija stanja nije jednostavna.

Lijekovi za štitnjaču predstavljaju uobičajenu medicinsku terapiju. Ali, tako ćete tek zamaskirati stanje. Prestankom uzimanja lijekova hladnoća se vraća. Dakle, problem je daleko, daleko kompleksniji. Za normalizaciju štitnjače neophodna je kvalitetna prehrana, organski jod i ozbiljna detoksikacija. To su osnove. Dobrodošlu podršku pružit će sauna, suho četkanje kože, kupka s epsomskom soli i vodikovim peroksidom ili kvalitetna kiropraktika. Odumiranje tijela svakako treba zaustaviti. Nadam se da je iscjeljujuća toplina dovoljan motiv.


Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]