Potrebu za kalifornijskim glistama, kako u kućanstvima, tako i  kod poljoprivrednika, vrtlara i dr., prepoznao je i gospodin Ivan Trbuščić iz Duge Rese, koji, osim što proizvodi i prodaje humus kalifornijskih glista, uzgaja i prodaje i same kalifornijske gliste


Kompostiranje kućnog biootpada posljednjih godina sve je popularnije, kako zbog povećane svijesti o otpadu, tako i zbog uštede koju kompostiranje otpada donosi. Naime, svakome tko ima okućnicu te uzgaja povrće i voće ili je koristi samo u dekorativne svrhe, svakako treba kompost, a njega bez problema može proizvesti od biootpada – uz malu pomoć prijateljica glista.

Potrebu za kalifornijskim glistama (koje su najpoznatija sorta glista za proizvodnju humusa), kako u kućanstvima, tako i  kod poljoprivrednika, vrtlara i dr., prepoznao je i gospodin Ivan Trbuščić iz Duge Rese, koji, osim što proizvodi i prodaje humus kalifornijskih glista, uzgaja i prodaje i same kalifornijske gliste. U svojoj ponudi ima manje vreće za one koji žele kompostirati u svojoj okućnici za potrebe svojeg kućanstva, ali i veća pakiranja s cijelim leglom za ozbiljnije kompostare. Leglo za prodaju je, u stvari, gornji poluprerađeni sloj komposta u kojemu se gliste hrane i žive i koji je njima gusto naseljen. Volumen dobrog legla za prodaju ima volumen od oko 200 litara, odnosno četiri vreće od 50 litara napunjene spomenutim gornjim slojem.

Više o ovoj ideji na: www.humus-trbuscic.com