Trostruko MMR (odnosno MO-PA-RU) cjepivo svojevremeno su gromoglasno reklamirali, jer su postigli manje maltretiranje djece. Jedan ubod umjesto tri. Ovo cjepivo se održalo do danas, iako ga zastrašujuće priče o povezanosti s autizmom prate gotovo od samog početka. Dr. Andrew Wakefield prvi je ukazao na problem. Ali, ušao je u područje gdje je medicina daleko najosjetljivija. Uskoro su mu uništili ugled i karijeru. Bez pravih argumenata, zgažen je poput crva. Ali, nikada nije moguće ušutkati cijeli svijet. Tako niti ovaj put.

Prvo treba reći da je cjepivo dobilo licencu nakon vrlo dvojbenih sigurnosnih provjera. Provjera je trajala svega 3 tjedna, a broj uključene djece bio je malen. Drugim riječima, sve nuspojave koje su se dogodile više od 3 tjedna nakon cijepljenja, kao da se nisu ni dogodile. (Baš autizam se javlja NEŠTO kasnije.) Kobna pogreška, kobni nemar ili nešto još gore. Broj autistične djece vrlo brzo je eksplodirao. I to autistične djece, koja su se prije cijepljenja razvijala potpuno normalno. Podaci se nisu mogli sakriti. Prije uvođenja ovog cjepiva, broj osoba s autizmom u Britaniji kretao se oko 5600. Danas ih je preko pola milijuna. U Kaliforniji je, samo godinu dana nakon uvođenja cjepiva, broj novih slučajeva autizma kod djece porastao za 273 %. Posebno je zanimljiva danska statistika, jer obuhvaća kompjuterizirani registar sve djece, uključno s njihovim cijepljenjima i registriranim bolestima. Nekada je tamo u dobi od 5 do 9 godina bilo 8/100.000 slučajeva autizma. Nekoliko godina nakon početka redovnog cijepljenja MMR cjepivom brojka je porasla za 8 puta. Dakle, djeca su počela masovno obolijevati širom svijeta. A gromovitom porastu uvijek je prethodila implementacija MMR cjepiva. I previše užasnih upozorenja, ali ništa se nije izmijenilo.

U stvarnosti, mnogo toga se otkrilo, ali malo toga je medicina spremna prihvatiti. (To mogu shvatiti. Kada bi se neka veća krivica cjepiva javno prihvatila, možda bi se i cijeli sustav dječje vakcinacije srušio poput kule od karata.) Najvažnije saznanje je da 82% autistične djece ima virus ospica u crijevima. Da budem jasniji, oslabljeni virus ospica iz cjepiva trebao bi potaknuti imunološki odgovor, ali taj odgovor je očito nedovoljan da bi se i takav oslabljeni virus držao pod kontrolom. Zbog toga se “oslabljena infekcija” naseljava u crijevima, čime se povećava i poroznost sluznice. (Isti virus može se pronaći i kod većine oboljelih od Chronove bolesti.) Reakcije organizma na ospice i cjepivo protiv ospica očito nisu iste. Nakon uobičajenih ospica nema “ostataka”, a nakon cjepiva, evidentno, ima. I baš taj ostatak pokreće lavinu nevolja.

Daljnjim slijedom događanja, u stijenkama crijeva dolazi do autoimunološke reakcije. Problemi s neurotransmisijom unutar centralnog živčanog sustava dovode do pogubnih posljedica za razvoj i ponašanje djece. Kod autistične djece može se naći visoka koncentracija, recimo to tako, nedovoljno razvijenih stanica, koje se inače nalaze samo kod najmanjih beba. To upućuje na zaključak da je imunološki razvoj zapeo oko druge godine života, baš u vrijeme MMR cijepljenja.

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]