Izbori su završili. Sada će gorući problemi opet postati manje bitni. Osim u mjestima u kojima se ide u drugi krug. Tu će i najmanji problem tražiti potpunu pažnju svakog kandidata. Negdje je mačka zapela na stablu? Kandidati će se potući tko će je spasiti. Negdje nedostaje prometni znak ispred prijelaza za školu? Kandidat će ga sam postaviti.

Zato, dragi Vi, ako imate neki problem vezan za grad, sada je vrijeme. Jer kasnije opet ulazimo u periode kada vrijeme sporo protječe. Ne može se sve preko noći, strpite se, radimo na tome, učiniti ćemo sve što je u našoj moći… Vrijeme se neobično ubrzava oko izbora a usporava dok izbora nema. Kada se odlučuje, onda se otvaraju gradilišta i režu vrpce. Kada izbora nema, događa se vrlo malo. Tada je period normalnog života… Tada se obećanja sporo ostvaruju. Ili za njih jednostavno više nema vremena.

– Moj kandidat nije dobio.

– Ali je dobio onaj drugi.

– Ali taj nije moj.

– Ali je drugi.

– Pa u čemu je razlika među tim ljudima?

– Ovi su liberalni. Ovi baš i nisu…

– Ali tvoji nemaju čvrsto vodstvo.

Rasprave oko čvrste ruke i liberalnosti vode se već stoljećima. I uvijek su zanimljivi. Rasprave oko neispunjenih obećanja još su zanimljivija. Još je Ciceron savjetovao da prije izbora treba obećavati što više, jer kada jednom dođeš na vlast, tvoja misija je obavljena. Obećanja smo čuli dovoljno, sada je vrijeme za akciju.

– Hajde sada, ispunite što ste obećali!

– Ne možemo sada, okolnosti su se promijenile?

– A to niste znali ranije?

– Ne nismo. Da smo znali, ne bismo to obećali.

– Dakle, neće se ispuniti?

– Hoće, ali kasnije?

– Kada?

– Ubrzo…ubrzo.