Uvijek, ali baš uvijek tijekom Informativnog razgovora za Obnavljanje Ljubavi (radi rješavanje problema u vezi poput; ne doživljava me, ne možemo razgovarati, emocionalno je nedostupan, osjećam se nevoljeno...) čujem komentare poput:

“Želim da se naša veza popravi, spremna sam raditi na sebi, ali moj partner neće ni čuti da mi se pridruži. Kaže da nije lud i da mu ne treba psihijatar, psiholog ili tamo neki life coaching za koji, u biti, ni nema pojma što je. Kako se uopće išta može poboljšati među nama, ako on ne želi ništa poduzeti. Da samo znate kako se ružno ponaša prema meni. Hitno se mora promijeniti.”

Iznenađenje – dovoljni ste vi sami da se vaša veza transformira! Ako ste sada automatski skeptični (kao i svaka osoba kojoj to kažem), razumijem vas. Pa odrasli smo uz izreku da je za “tango potrebno dvoje”.

To me nepovjerenje ne zabrinjava jer ionako nestane čim počnemo s radom. Iskustvo mi je pokazalo da razgovor s oba partnera istovremeno ne daje rezultat jer se uglavnom prepucavaju tko je kriv i ne čuju ono što trebaju čuti.

Evo primjera kako utječete na vašu vezu. Imali ste težak dan na poslu i nervozni, razočarani i tužni dolazite kući. Dobro raspoložen partner vas dočekuje s ručkom, ali toliko ste loše volje da vam ni ta njegova gesta ne može izmamiti osmijeh na lice. Ne osjeća se dobro jer vas nije uspio razveseliti i ubrzo je vaše neraspoloženje prešlo na njega.

Htjeli ili ne, sa svojom osobnošću utječete na partnera, a on isto tako utječe na vas. Svakodnevno reagirate jedno na drugo.

Sa svojim (nesvjesnim) uvjerenjima, mislima, osjećajima i reakcijama možete prouzročiti svađu, emocionalno udaljavanje, prevare, ali i bliskost, intimnost, harmoniju i strast u vezi.

Stoga, ako se u vezi osjećate odbačeno i nevoljeno, misleći kako je partner za to kriv, zapitajte se kakve to veze ima s vama. Umjesto da ste fokusirani na njega, poradite na sebi da bi u vezi uživali kao nekada.

Mijenjati možete jedino sebe. Dovoljno je da počnete s pozitivnom promjenom i odmah ćete, poput domino efekta, osjetiti kako se ona reflektira na vaš odnos s partnerom.

Biti će mi drago da mi na [email protected] javite kako vam ide.