Nema teorije da se nađete u sretnoj, trajnoj i zdravoj vezi dok ne zavolite sebe. Kada se ne volite, niste sigurni u sebe pa ne pokazujete što stvarno osjećate, ne govorite što zaista mislite i želite jer se bojite da ćete biti odbačeni.

Također, neprestano tražite priznanja izvana jer, nerealno, osjećate da ne vrijedite. Tolerirate neadekvatno ponašanje prema vama, radite mnoge stvari reda radi jer se ne cijenite dovoljno da se zauzmete za sebe.

Gurate ljubav od sebe s neviđenom kreativnošću u pronalasku razloga za prekid veze. U vezi ne možete uživati jer ste stalno na oprezu očekujući da ćete biti ostavljeni.

Partner vam može govoriti do sutra da vas voli, teško ćete mu vjerovati, ali će vam zato fokus biti na uočavanje dokaza da gubi interes za vas npr. drugačije vas drži za ruku jer ste manje poželjni nego prije 10 godina.

Ako kažete iskreno što vas izjeda bojite se će vas odbaciti.

Pokušavate si pomoći ublažiti bol koju osjećate s novom frizurom, započinjete dijetu, upuštate se u avanturu, utapate se u rijeci sladoleda, čokolada...ali svejedno je nezadovoljstvo i dalje tu. Ništa od toga ne pomaže da zavolite sebe i osjećate se još usamljenije, još tužnije...

Tako biva sve dok ne prestanete tražiti dokaze o svojoj vrijednosti izvana jer niti jedna osoba, niti jedna kupljena stvar ne može uraditi za vas ono što je neophodno kako biste se počeli voljeti.

Potrebno je pogledati u sebe i osvijestiti zbijene emocije tuge, ljutnje, straha... koje skrivate od sebe jer nisu ugodne, osjetiti ih i dozvoliti im da se otpuste.

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime!

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodič za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav