Razigrani kućni ljubimac, ri­tualni izlazak na dupli hamburger, zvjezdana ljetna noć... Presadio sam kosu i nisam više ćelav! Jupi, preživio sam smak svijeta! Tako je lijepo nabaciti zarazni osmjeh, a za sreću je ponekad tako malo potrebno. Za osmjeh živimo, ali bez osmjeha umiremo. Ne propuštajte radost, ona je svuda oko nas.

Netko se veseli Kolindi, netko Milanoviću, netko Kara­marku. Nekome imunitet podi­že Severina, nekome Stefani iz BB kuće. Možda i dobri BB Er­vin, koji je dosad isprobao 550 žena. Pakleni tulum uz Me­tallicu, razbijanje čaša uz Gr­dovića ili decentne tužaljke uz Ibricu Jusića i njegovo pseće društvo? Sonata u F-duru? Sve je toliko različito, ali u radosti smo svi tako jednaki. Mnogi su spremni priznati da bi bez Djeda Božićnjaka svijet bio tuž­no mjesto.

Koliko samo mnoge veseli činjenica da će se ove godine u hrvatskom zdravstvu realizi­rati milijun pregleda više... Zamislite koliko će više cijevi ubaciti u debelo crijevo ili želudac (Polipi i čirevi čuvajte se, karcinomi odstupite!), koliko ćemo zlatnih stafilokoka razo­tkriti prije krvavog pira i koliko ćemo kvarnih organa baciti u smeće (kada ih je već zla sudbina namijenila upravo nama). A onda, senzacija za kraj godine: kubanski lijek za rak pluća stigao je do Srbije. Moći ćemo više pušiti, a da manje umiremo. Nezamisliva sreća, valjda su nam i zvijezde naklonjene.

Ako na sve ovo barem dvaput ne otvorite šampanjac, pretpostavljam da vas je privremeno zarobila mrzovolja ili ne možete otrpjeti što je susjed povadio sve polipe iz rascvjetanog čmara, a vama naramak uputnica miruje na onim rije­t­kim listama čekanja. Koji peh! Zbog toga vam preskače u sr­čanim zaliscima i žari u dvana­estercu. Tablete za živce su pri kraju, a neumorna beba šeće i piša po glavi. Znam, znam, čo­vjek bi se ponekad i nasmijao, ali to bi samo razotkrilo kratere od zaboravljenih karijesa. Os­mjeh izlaže zube u blještavom ili rudarskom izdanju, kako kod koga.

Ali, čak i za mrzovoljne nisu sve lađe potonule. Vrijeme je darivanja i pod borom će zavr­šiti mnoge skrivene želje. Zažare li vam oči nad mobi­telom s 555 funkcija ili vam je možda (kao pravom domo­ljubu) draža kravata-Croata? Uzdišete li nad masnim čvar­cima ili bi rađe (za početak) gricnuli uho reš-pečenog prasca s jabukom u ustima? Ili se (zbog dijetalnih razloga) skromno veselite Plazma keksu (uz koji se zdravo raste) i mlakom Do­natu. Možda bi si i jedno Ki­nder jaje mogli priuštiti, garantiram da će vam nova kolekcija dražesnih igrački razgaliti du­šu. Dijete je u svima nama. Sa­mo pripazite sa sitnim koma­dićima, prva pomoć je prezaposlena za blagdane.

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]

Novosti iz svijeta zdravlja, alternativne medicine i zdrave prehrane, sve na jednom mjestu!