Burza je počela izlaziti dalekog 25. lipnja 1992. godine. Prvi broj imao je 16 stranica, nekoliko tekstova, ponudu poslova, cijene osnovnih artikala iz riječkih trgovina i 107 malih oglasa


Burza je počela izlaziti dalekog 25. lipnja 1992. godine. Prvi broj imao je 16 stranica, nekoliko tekstova, ponudu poslova, cijene osnovnih artikala iz riječkih trgovina i 107 malih oglasa. Skromno za početak. No, to je bilo nešto novo, pa su čitatelji počeli kupovati list.

Izdavač lista  je tvrtka Ri-Telefax d.o.o. Neki se vjerojatno sjećaju da se tako zvala prva privatna dnevna novina u regiji, koju smo dvije godine prije Burze pokrenuli u Rijeci.

Uvijek smo nastojali  da Burza bude više od oglasnika. To se tijekom godina pokazalo uspješnim. Slušali smo savjete, primjedbe, kritike, objavljivali tekstove iz područja poreza, radnih odnosa, osiguranja, štednje, poduzetništva, objavili smo više od 8.000 odgovora na pitanja čitatelja u rubrici Vi pitate Burza odgovara...

U 20 godina izlaženja objavljeno je ukupno više od 8 milijuna malih oglasa, od toga više od 200 tisuća oglasa s ponudom i potražnjom zaposlenja.

Nekada je grafičku pripremu Burze radila tvrtka Digital Point, a list se tiskao u Riječkoj tiskari. I jedna i druga tvrtka imaju velike zasluge za izlaženje Burze. Danas imamo vlastitu pripremu, a tjednik tiska tiskara Futura.

No, djelatnici i suradnici Burze ipak su oni koji su u uspješnosti lista dali najveći obol. Hvala im.

Vjerujemo da ćemo i u narednim brojevima uspjeti prepoznavati vaše interese i potrebe, te Vam zahvaljujemo za povjerenje tijekom svih ovih godina!