Sadašnji i budući pjesnici  trebaju biti zabrinuti. Njihova ekspresija je pod prismotrom policijskih diplomiranih profesora književnosti koji će tumačiti ima li u njima protudržavnih elemenata

 

Novinar napisao pjesmicu. Objavio na društvenoj mreži Twitter. Za koju dobar dio građana Hrvatske ne zna niti što je. Ali zna naša policija. Koja budno pazi tko što piše. Jer su najveći kriminalci na društvenim mrežama i pišu pjesmice. Ustvari, potpuno je svejedno da li je u pitanju novinar ili bilo tko drugi.

Uglavnom , čovjeka uhitili i odveli u policijsku stanicu i tamo je priveo noć. O čemu je pjesma? O govnima u Jadranu. Mislili ste da je o ubijanju ljudi? Nije.

Sadašnji i budući pjesnici  trebaju biti zabrinuti. Njihova ekspresija je pod prismotrom policijskih diplomiranih profesora književnosti koji će tumačiti ima li u njima protudržavnih elemenata.

Jer ako ima, onda će krvožedni čitatelji twitter objava pokrenuti revoluciju. Kao što ih pokreću krvožedni korisnici Facebooka ili bilo koje društvene mreže.

I da, naravno da je bitno da je građanin koji je napisao pjesmu novinar. Jer se na taj način sugerira da pazi što piše. Oni čitaju. I spremni su reagirati.

U redu je da policija sprečava potencijalni  terorizam. Ali pjesme... Na Twitteru...

Bliže se izbori. Počinje borba za svakog glasača.