Za ove vruće dane donosim vam recept za jednu laganu tortu koja se ne peče. Ovaj cheesecake je idealan za sve ljubitelje bijele čokolade i pistacija, a ukoliko ga poslužite dobro rashlađenog, može zamijeniti i sladoled



Tko je vidio paliti pećnicu po ovim visokim temperaturama?

Upravo zato vam donosim recept za jednu laganu tortu koja se ne peče. Ovaj cheesecake je idealan za sve ljubitelje bijele čokolade i pistacija, a ukoliko ga poslužite dobro rashlađenog, može zamijeniti i sladoled.



SASTOJCI:

  • 250 g petit beurre keksa
  • 60 g bijele čokolade
  • 125 g maslaca
  • 500 g mascarpone sira
  • 5 žlica paste od pistacija
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 150 g bijele čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja


PRIPREMA:

Kekse sameljite,  čokoladu (60 g) i maslac otopite, pa sve zajedno izmiješajte i utisnite u kalup veličine 24 cm. Mascarpone miksajte sa šećerom u prahu i pastom od pistacija. Slatko vrhnje (200 ml) istucite u šlag i špatulom umiješajte u kremu od sira i pistacija. Kremu rasporedite po podlozi od keksa i stavite u hladnjak. Slatko vrhnje (100 ml) zagrijte na laganoj vatri, dodajte izlomljenu čokoladu (150 g) i miješajte dok se ne otopi. Kada se malo ohladi, prelijte preko kreme i ostavite u hladnjaku, najbolje preko noći, prije posluživanja.