Normalno je osjećati strah, ali je na vama da ga osvijestite i ne dozvolite mu da i dalje vlada vašim životom

 

Koliko god se trudili, nikako da se nađete u trajnom i harmoničnom odnosu tako da vas je strah, već i same pomisli na novi početak.

Strah ima funkciju da vas sačuva od opasnosti no problem je što strah ne razlikuje opasnost od napada medvjeda i početka nove veze. 

I dok je strah od napada medvjeda jasan; srce vam lupa, želite pobjeći glavom bez obzira... straha od veze najčešće niste svjesni i bježite na suptilniji način.

Nitko vam ne paše, imate nerealna očekivanja, nesvjesno stvarate tenziju...

To ukazuje da vam dvije vrste straha ne dozvoljavaju osjetiti intimnost s partnerom. 

Prvi je strah od napuštanja 

Onog momenta kada uđete u vezu postojati šansa da se ona prekine. Garancije nema. Kako vam je pomisao na slomljeno srce prestrašna, zavaravate se da ćete se sačuvati od boli radi prekida tako da ste na distanci i ne otvarate svoje srce. 

Drugi je strah od gubitka slobode Koliko god željeli biti u vezi, kada ste solo radite što želite, kada želite i kako želite bez da ikome polažete račune. Biti u vezi možda u vama izaziva strah da ćete izgubiti svoju individualnost, osobni prostor, da ćete biti rob kompromisa... 

I tako vam život prolazi u želji da ste u vezi, istovremeno bojeći se zaljubiti da ne biste izgubili sebe ili da vas ne bi boljelo.

Srećom, možete se riješiti oba straha i dozvoliti da vam se desi ljubav u kojoj ćete uživati.

I sama sam bila žrtva ova dva straha koji su me sprječavali da se povežem sa svojim dragim. Sretna sam jer sam našla proces s kojim sam ih iskorijenila.

Osvijestivši nekonstruktivne obrasce ponašanja i uzroke kritiziranja konačno me preplavila ljubav.

Pomogla sam do sada mnogima da se povežu s partnerom, a istovremeno ne izgube svoju autonomiju. Bilo bi mi drago da se javite pa da budem „navigacija“ i vama tijekom procesa razbijanja straha od napuštanja i gubitka slobode i stvaranja kvalitetne veze. 

Normalno je osjećati strah, ali je na vama da ga osvijestite i ne dozvolite mu da i dalje vlada vašim životom.

 

Kliknite ovdje i preuzmite svoj poklon, vodić -Tri koraka da vas partner počne doživljavati i slušati za manje od minute.