Od suda sam dobila sljedeće: “Obustavlja se ovrha odrađena ovosudnim rješenjem o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave gore navedenog poslovnog broja te se ukidaju sve ovršne radnje... Slijedom navedenog, budući da ovrhovoditelj u datom roku nije postupio po predmetnom zaključku niti je sudu dostavio podatke o tome gdje se nalaze pokretnine ovršenika, ovrhu je nemoguće provesti…” Kako sam se prije 10 godina udala i promijenila adresu i prezime nisam znala o ovome, nisam ni znala da sam bila dužna. Potpisala sam da se ne žalim na ovu odluku suda. Je li obustava sada gotova ili ne?

 

U vašem slučaju ovrhovoditelj, HT d.d., pokrenuo je ovrhu radi naplate određenog potraživanja, a kao predmet iste ovrhe odredio je pokretnine u vašem vlasništvu koje se nalaze na vašoj adresi koju je u svom prijedlogu naznačio.

Prema sadržaju vašeg pitanja proizlazi da je sud takav prijedlog usvojio, odnosno donio rješenje o ovrsi, no prilikom održavanja ročišta na licu mjesta radi utvrđenja i popisivanje pokretnina u vašem vlasništvu koje su imale biti predmet prodaje, i iz čije bi se ostvarene cijene namirivalo ovrhovoditeljevo potraživanje, utvrđeno je da vi ne boravite na adresi koju je ovrhovoditelj naveo te da tamo nema vaših pokretnina. Obzirom na tako utvrđeno stanje ovrhovoditelju je ostavljen rok da se očituje koja je vaša točna adresa odnosno gdje se nalaze pokretnine. Kako ovrhovoditelj nije udovoljio traženju suda u roku od tri mjeseca doneseno je rješenje kojim se ovrha obustavlja, a sve provedene radnje ukidaju.

Dakle, postupak je okončan, iz razloga koji leži na strani ovrhovoditelja i nema potrebe da vi poduzimate kakve daljnje radnje u istom postupku.

Ukoliko želite utvrditi o kakvom se dugu radilo možete izvršiti uvid u spis kod nadležnog suda.