Postoje li kakva legalna ograničenja u vidu autorskih prava ili sl. za iznajmljivanje igara i računalne opreme u računalnoj igraonici? Ili se podrazumijeva da kupnjom igra postaje moje vlasništvo pa je imam pravo davati u najam u svome prostoru?


Obavljanje djelatnosti koju opisujete moguće je kroz obrt, trgovačko društvo ili kroz udrugu, a u kojemu biste se registrirali kod nadležnog tijela za obavljanje djelatnosti odnosno pružanje usluga koje vas zanimaju. Naravno, potrebno je osigurati i adekvatan prostor koji ispunjava minimalne tehničke uvjete za obavljanje djelatnosti, kao i obratiti pozornost i na značajan broj drugih zakonskih obveza poput urednog vođenja poslovnih knjiga i sl.

Oprema u vidu računalnih igara koje bi se iznajmljivale za igru, baš kao i računala ili konzole na kojima bi se iste koristile morala bi biti u vlasništvu obrta, trgovačkog društva ili udruge odnosno morala bi biti iznajmljena od drugog takvog trgovačkog društva, obrta ili udruge. Opremu koja je uredno kupljena ili iznajmljena za svrhu obavljanja vaše registrirane djelatnosti mogli biste slobodno i koristiti u te svrhe.