Zgodan ukras mogu biti i narezane ploške limuna i naranče debljine od tri do pet milimetara koje ćete osušiti u pećnici.


Stižu nam blagdani i pra­vo je vrijeme da donesete od­luku da na bor ne vješate plas­tiku nego da sami izradite uk­rase u čemu može sudje­lovati cijela obitelj. Djeca, i ona ma­la i ona malo veća, jako vole iz­radu ukrasa od slanog tijesta. 

Za to će vam trebati četiri šalice glatkog bijelog brašna, jedna i pol šalica sitne mor­ske soli i malo manje od jedne i pol šalice tople vode. Zamijesite tijesto i oblikujte ga u željene oblike - krugove, čizmice, borove i slično. 

Potom na vrlo slaboj temperaturi s otvorenim vra­tima pećnice osušite ukrase, pa kada se ohlade, obojajte ih flomasterima, temperama i vodenim bojama.
 
Nakon što se i boja dobro osuši, raspršivačem pošpricajte ukrase vodom u kojoj ste otopili šećer (neki koriste i lak za kosu), pa dok je još mokro pospite šljokicama koje će se zalijepiti. Još jedan ukras koji možete jednostavno sami izraditi su orasi u ljusci. Dovoljno je da ih poš­pricate srebrnim, zlatnim ili šljokičastim sprejom te, na­kon što se osuše, vežete trakicama. Zgodan ukras mogu biti i narezane ploške limuna i naranče debljine od tri do pet milimetara koje ćete du­go sušiti u pećnici (cca 2,5 sata) na papiru za pečenje. Kada se osuše, možete ih također pošpricati lakom za kosu ili ih premazati prozir­nim lakom za nokte i posuti šljokicama. Uživajte u izradi ukrasa, zabavno je!