10.11.2010.

Kako od općine dobiti stan za nužni smještaj?

Samohrana sam nezaposlena majka dvoje djece. Kako mogu dobiti stan na korištenje bilo od općine gdje živim bilo od Grada Rijeke? Mogu li tražiti stan od Općine Klana na korištenje bez da plaćam punu cijenu kao kod podstanarstva? Što mi sve treba za predaju zahtjeva?


Obratite se službama Općine Klana jer kao samohrana majka živite u Klani. Potrebno je da u uredovne radne dane zatražite da Vas prime kao stranku. Nakon što vam objasne što trebate poduzeti tako i postupite. Treba pribaviti dokumentaciju iz koje je vidljivo vaše imovinsko i obiteljsko stanje.

Jedino tako ćete znati mogućnosti i šanse za osiguranje nužnog smještaja, a da vas se oslobodi plaćanja smještaja (u punoj cijeni kao u podstanarstvu). Nakon toga biste se mogli obratiti centru za socijalnu skrb sa sjedištem u ulici Matka Laginje u Rijeci, sa zahtjevom da vam odobre bilo kakvu socijalnu pomoć u novcu i u naravi.

Podijeli

Ističemo kako su ovi savjeti samo informativne prirode, ograničeni načinom komunikacije, kao i prostorom koji nam je na raspolaganju za pružanje odgovora.

Neka od pitanja koja zaprimamo su posve konkretna, dok su druga općenita i paušalna, no i u jednom i u drugom slučaju nemoguće je u jednom odgovoru iscrpiti sve mogućnosti koje zakon i ostali propisi pružaju, osobito jer nemamo uvid u konkretnu dokumentaciju kojom podnositelji pitanja raspolažu. Za konkretne savjete koji će utjecati na Vaše odluke, predlažemo da se obratite izravno odvjetniku po svom izboru, pravniku, nadležnoj instituciji, sindikalnom pravniku ili sl.

Neki od odgovora u ovoj rubrici dani su još prije nekoliko godina, stoga postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na izmjene zakona ili sudske prakse.

RI-TELEFAX d.o.o., Rijeka ne snosi posljedice za eventualne odluke korisnika koje bi slijedile iz upotrebe pravnih i drugih savjeta izloženih na burza.com.hr .