Provodite život u zdravoj, trajnoj vezi punoj bliskosti, u kojoj ste uvaženi, voljeni i možete biti ono što jeste? Ne baš? Kada se zamislite u takvoj situaciji, kakva misao vam prođe glavom? Kakva emocija prostruji vašim srcem? Kakva senzacija vam se dešava u tijelu?

Ukoliko ste osjetili nelagodu, grčenje u želucu i pomislili da je to nemoguće onda je itekako moguće da vaš Ljubavni Saboter radi punom parom i drži vas zatočene u negativnim uvjerenjima.

Kako ga razoružati da vam više ni dana ne kvari mogućnost da budete u zdravoj vezi kakvu zaslužujete i o kakvoj odavno sanjate?

Srećom imate na svojoj strani super saveznika koji ne zahtijeva od vas puno napora– moćnu vizualizaciju!

Napišite detaljan opis kako se želite osjećati u svojoj vezi i zamislite da je već nastala takva situacija.

Odaberite jednu scenu s vašom ljubavi, npr. doručkujete u nedjelju ujutro.

Opišite do detalja situaciju te kako se osjećate. Kako se ponaša vaš partner, kako se ponašate vi, o čemu pričate, kakvi lijepi osjećaji vladaju među vama, zamislite kako mu prstima prolazite kroz kosu...Kakav je okus kave, koje zvukove čujete, što se nalazi oko vas.

Osjetite kao da se već dešava taj doručak u nedjeljno jutro tijekom kojeg vas partner uvažava, voli, cijeni i vi mu to uzvraćate.

Tijekom tri tjedna radite ovu vizualizaciju po 10-ak minuta. Možda će vam lakše biti, ako zamislite da gledate u kinu film u kojem ste vi i vaša ljubav glavni glumci.

Vjerojatno će u početku Ljubavni Saboter stvarati strahoviti otpor i biti će vam teško fokusirati se na vježbu. Mogu vam se pojavljivati razne scene i misli koje nemaju veze s vježbom vizualizacije. Kada to osvijestite, nastavite jer to je samo Ljubavni Saboter koji vas pokušava omesti kako biste zadržali stara uvjerenja.

Završite vizualizaciju sa zahvalnošću za mogućnost da uživate u sretnoj vezi. Ono na što se fokusiramo i na čemu smo zahvalni - raste. Ukoliko vizualizirate ljubav, bliskost, poštovanje, razumijevanje između vas i partnera upravo to će se i povećavati u vašoj vezi.

Ne morate čekati na prve rezultate ove jednostavne vježbe tjednima, već nakon prvog dana dešavati će se pozitivni pomaci. Uočite ih i uživajte u njima!