Ostalo vam je zrelih banana, a ne znate što s njima?  Evo jedan brzi i jednostavan receptić od samo četiri sastojka! Toliko je jednostavan da možete uposliti i djecu


Maslac od kikirikija je nezaobilazan namaz u kuhinji mnogih koji vole kikiriki, onih koji paze na zdravu prehranu i unos zdravih masti, ali i mnogih koji žele obrok obogatiti aromom, teksturom i nutritivnom vrijednošću koju ovaj maslac ima.

Maslac od kikirikija je izvrstan izvor vitamina E, vitamina B3, B6, folata, magnezija, bakra i mangana. Sadrži i vitamin B5, željezo, kalij, cink i selen u manjim količinama.

Baš kao i hrana bogata proteinima, hrana koja sadrži masti utječe na duži osjećaj sitosti i smanjenje apetita,a upravo to doprinosi lakšem postizanju kalorijskog deficita, jednog od najvažnijih preduvjeta za mršavljenje.

Masti u maslacu od kikirikija uglavnom su nezasićene, što znači da su korisne za zdravlje vašeg srca i dobar kolesterol.

Također, se pokazalo da kikiriki i maslac od kikirikija pozitivno utječu na kontrolu šećera u krvi i pomažu u smanjenju rizika od dijabetesa.

Maslac od kikirikija može se uključiti u doručak, ručak ili večeru. Ne samo da se dobro slaže s kruhom, perecima i krekerima, već se dobro miješa s jogurtom ili jabukama, voćem ili povrćem, u smoothiju, pa čak i s rezancima ili mesom za večeru.

Za ove kocke potrebne su vam banane, kikiriki maslac, zobene pahuljice i čokoladne kapljice, a možete ih poslužiti za doručak, užinu ili pak kao desert.

 


SASTOJCI:

- 3 zrele banane

- 80 g kikiriki maslaca

- 120 g zobenih pahuljica

- 50 g čokoladnih kapljica

 

PRIPREMA:

 

Zagrijati pećnicu na 180°C. U zdjeli zgnječiti banane, umiješati zobene pahuljice i kikiriki maslac i na kraju umiješati čokoladne kapljice. Dio kapljica posipati po vrhu. Smjesu izliti u kalup za pečenje i peći 25 do 30 minuta.