Ovo nije virus porijeklom iz prirode. Više je već članaka u stručnoj literaturi koji upravo to potvrđuju

 

Moram priznati, isprva nisam mislio da koronavirus posjeduje toliku ubojitost i potencijal širenja. Nažalost, situacija je svaki dan sve gora. Zviždači vrlo otvoreno govore o pravom porijeklu ovog virusa, odnosno o laboratorijima gdje je sve nastalo. Dakle, već je prilično izvjesno da se radi o sredstvima iz domene biološkog rata, odnosno o virusima, koji su dodatno „prerađeni“, kako bi se loša svojstva pojačala. Ovo nije virus porijeklom iz prirode. Više je već članaka u stručnoj literaturi, koji upravo to potvrđuju. Ako je to istina, ne piše nam se dobro. Širi se eksplozivno (na mnogo načina), a mrtvih je sve više. Brojke o procijenjenoj smrtnosti stalno se podižu. Prije par dana je objavljeno da kontrole izliječenih pokazuju prisutnost virusa i 10 dana nakon potpunog izlječenja. Odnosno, ne zna se koliko dugo su izliječene osobe još uvijek zarazne. Da li se epidemija uopće može zaustaviti?

Izgledalo je da će se epidemija zadržati unutar kineskih granica. Ali, to je za ovaj virus bilo potpuno nerealno. Migracije je faktički nemoguće zaustaviti, a ako se to i radi, onda se već sada debelo zakasnilo. Trenutno stanje eskalira u Japanu, Južnoj Koreji i Italiji. Italija pokušava s potpunim zatvaranjem ugroženih zona, uz kontrolu vojske. Trgovine i škole ne rade, većih okupljanja nema. Svi se zatvaraju u kuće. Baš kao zona duhova. Koliko će to pomoći, vidjet ćemo. Ne začuđuju strah i panika, ovakve prijetnje već odavno nije bilo. Treba li razmišljati o zatvaranju granica?

Kako se nositi s epidemijom pred vratima? Usprkos pokušajima umirujućih tonova, treba biti realan. Svaka naznaka neke NOVE životne ugroženosti izrazito je stresna. Odjednom planeta postaje preuska, a neprijatelj (kojeg smo vjerojatno sami stvorili) je posvuda. Prijete li karantena, nestašice i život na koji nismo navikli? Osjećaj nemoći i osjećaj neizvjesnosti djeluju razarajuće. Odjednom je život uz uhljebe i državne lopove gotovo savršen u odnosu na život s koronavirusom u zraku. Naravno da su preventivne mjere više nego dobrodošle. Vrlo je poželjno balansirati prehranu. Izbaciti šećer, a jako reducirati ili eliminirati kruh i mlijeko. Poželjno i meso. Neki program detoksa je uvijek dobrodošao, a pogotovo sada. Već sam pisao da od suplemenata preporučujem natrijev askorbat i jod. Izbjegavanje većih grupa ljudi i češće pranje ruku svakako. Gledajući na zatvorene ili prazne dućane u Italiji, ne bi bilo loše stvoriti neke kućne zalihe trajnije hrane. Pa čak i ako ne bude epidemije, to neće propasti.

Izrazito je teško prognozirati daljnji razvoj situacije. Prognoze se kreću od jenjavanja širenja virusa dolaskom proljeća do 50% zaražene svjetske populacije. Priželjkujemo prvo, ali ukalkulirajmo da je moguće i drugačije. Ne računajte ni na Mjesec ni na Mars. A i bolje da ne. Kako nam ide, brzo bi i tamo zaratili, pljačkali, ubijali, povlačili bezbrojne granice i punili zrak otrovom. Koronavirus… baš kao nekakva sudbina.


Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]