Od ove dvije kraljice jeseni napravite sočni kuglof koji odlično paše uz ovo promjenjivo vrijeme vani

Stigla nam je jesen, a s njom i vrijeme jabuka i bundeva. Od ove dvije kraljice jeseni napravila sam sočni kuglof koji odlično paše uz ovo promijenjivo vrijeme vani!


SASTOJCI:


300 g glatkog brašna
3 jaja
200 g naribanih jabuka (dvije veće jabuke)
200 g pirea od bundeve
100 ml ulja
100 g smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1 žličica cimeta u prahu
pola žličice đumbira u prahu
3/4 žličice klinčića u prahu
3/4 žličice muškatnog oraščića u prahu


PRIPREMA:

Ukoliko nemate gotov pire od bundeve najprije napravite njega tako što ćete kockice bundeve skuhati na pari ili speći bundevu u pećnici pa potom izblendati meso bundeve. Ostatak pirea iskoristite za juhu. Pećnicu zagrijte na 180C. Operite, ogulite i naribajte jabuke. Sve sastojke zajedno lagano promiješajte, tek toliko da se povežu. Smjesu izlijte u kalup za kuglof ili u kalup po želji te stavite peći na 180C oko 45 minuta. Čačkalicom isprobajte je li pečeno. Gotov kolač pospijte šećerom u prahu i poslužite iz popodnevni čaj ili kavu.