Kod začepljenih sinusa u Primorju bi se zarolao mladi mekani list matičnjaka i stavio u nosnice. Nakon 15-ak minuta sinusi bi se odčepili i sva sluz bi izašla van

 

Nedavno me nazvala prijateljica koja doji i ima začepljene sinuse, pita znam li kako ih može odčepiti. Srećom, baš nedavno mi je jedna učenica pričala kako joj je nona kada je bila mala matičnjakom odčepljivala nos.

Dakle, kod začepljenih sinusa u Primorju bi se zarolao mladi mekani list matičnjaka i stavio u nosnice. Nakon 15-ak minuta sinusi bi se odčepili i sva sluz bi izašla van.

Probala sam i sama ovu metodu. List mi je smetao u nosu, vrhovi su me boli u sluznicu, nije mi bilo ugodno. Zato sam izvadila ovaj list i uzela novi, zgnječila ga i potom stavila u nosnice. Vrlo brzo, nakon 20-ak minuta, nos mi se odčepio i sluz je potekla van. Dakle, čini mi se da ovo radi. Matičnjak je bezopasan i za djecu i trudnice, djeluje protuvirusno i protubakterijski, diže imunitet, djeluje umirujuće. Ima predivan limunasti miris i okus. Dobar je dodatak smoothieu. Vrlo se lako uzgaja u vrtu, a može uspjeti i u velikoj tegli na balkonu. Voli polusjenu, obilje vode i humusno tlo. Probajte ga!