Koji su minimalni tehnički uvjeti za izdvojeni pogon hotela tipa bistroa, slastičarnice – prodavanje kolača iz postojećeg hotela, proizvodnja sladoleda u izdvojenom pogonu te po mogućnosti pečenje pizze?
Ovo pitanje je detaljno uređeno Pravilnikom o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupine: restorani, barovi, catering objekti i objekti brze prehrane („Narodne novine“ br. 82/07. i 82/09.). Zbog opširnosti ovog pitanja, ovdje nije
moguće dati detaljnije očitovanje te Vas upućujemo na ovaj propis.
Ovdje tek dodajemo da navedeni tipovi ugostiteljskih objekata spadaju u skupinu „restorani“ te da je propisano da, primjerice, objekt tipa bistro mora imati prostorije za usluživanje gostiju, točionik, prostor za pripremanje jela i pića i priručni prostor za
čuvanje hrane i pića dok slastičarnica mora imati i druge elemente.
Ističemo kako su ovi savjeti samo informativne prirode, ograničeni načinom komunikacije, kao i prostorom koji nam je na raspolaganju za pružanje odgovora.
Neka od pitanja koja zaprimamo su posve konkretna, dok su druga općenita i paušalna, no i u jednom i u drugom slučaju nemoguće je u jednom odgovoru iscrpiti sve mogućnosti koje zakon i ostali propisi pružaju, osobito jer nemamo uvid u konkretnu dokumentaciju kojom podnositelji pitanja raspolažu. Za konkretne savjete koji će utjecati na Vaše odluke, predlažemo da se obratite izravno odvjetniku po svom izboru, pravniku, nadležnoj instituciji, sindikalnom pravniku ili sl.
Neki od odgovora u ovoj rubrici dani su još prije nekoliko godina, stoga postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na izmjene zakona ili sudske prakse.
RI-TELEFAX d.o.o., Rijeka ne snosi posljedice za eventualne odluke korisnika koje bi slijedile iz upotrebe pravnih i drugih savjeta izloženih na burza.com.hr .