Ako volite čokoladne namaze, poput Nutelle, ovaj namaz je odlična i puno zdravija verzija istoga. Bez  puno bijelog šećera, raznih aditiva, konzervansa i ostalih loših sastojaka


Sretna Nova godina svima! Uz puno zdravlja, ljubavi i sreće želim vam i pregršt zabavnih trenutaka koje ćete začiniti dobrom hranom!

Sigurna sam da je mnogima od vas jedna od novogodišnjih odluka zdravija prehrana. Stoga vam donosim recept za zdravi čokoladni namaz s lješnjacima koji će raspametiti vaše okusne pupoljke.

Ako volite čokoladne namaze, poput Nutelle, ovaj namaz je odlična i puno zdravija verzija istoga. Bez puno bijelog šećera, raznih aditiva, konzervansa i ostalih loših sastojaka.

Za izradu ovoga namaza potrebni su vam tostirani lješnjaci. Ja ih tostiram u pećnici, ali ih možete tostirati i u tavi. Kada su gotovi, treba ih protrljati u kuhinjskoj krpi da im uklonimo ljusku. Mogu i dječica pomoći u ljuštenju i istodobno vježbati finu motoriku. Lješnjake potom ubacimo u blender i miksamo dok ne dobijemo lijepu glatku smjesu. Dodamo ostale sastojke, med, kakao, kokosovo ulje, sol i po potrebi malo vode, još malo blendanja i savršeni namaz je gotov.





Možete ga konzumirati uz palačinke, wafle, na kruhu, na žlicu ili u pripremi kolača.

 

SASTOJCI:

  • 300 g tostiranih lješnjaka
  • 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
  • 3 žlice meda
  • 1 žlica kakaa
  • prstohvat soli
  • 0,5 dl vode


PRIPREMA:



Lješnjake tostirati 10-15 minuta u pećnici na temperaturi 180°C, kada zamirišu ih izvadim. Kada se lagano prohlade uz pomoć suhe kuhinjske krpe potrebno ih je istrljati kako bi im uklonili ljusku. U blenderu ili multipraktiku miksati lješnjake dok se ne dobije maslac od lješnjaka, odnosno glatka struktura. Dodati ostale sastojke i miksati dok se sve ne poveže i postane kremasti namaz. Namaz čuvati nekoliko dana u hladnjaku.

U slast!