Sastojci za 4 osobe:
- 1,5 kg buče
- 0,5 kg brašna
- 200 g skute
- 150 g ribanog paremazana
- 2 jaja + 2 žutanjka
- 200 g očišćenih kozica
- 150 – 200 g nakidanih
šparuga
- mladi luk
- cherry rajčice
- češnjak
- Riblji temeljac
- papar
- sol
- ulje
- maslac
Postupak:
Njoki od buće
Tikve (buče) prerežemo na pola, izvadimo sjemenke i u kori pečemo na 180 – 200 C oko 20 – 30 minuta. Očistimo pečene tikve, te ih nakon toga popržimo na tavi u dodavanje malo vode da ne zagori. Nakon toga sve dobro izblendamo dok ne dobijemo gustu kremu. U kremu dodajemo brašno, skutu, i jaja. Smjesa mora biti takva da od nje možemo raditi žličnjake koje kuhamo u vreloj vodi dok ne isplivaju. Kada isplivaju na površinu, odmah ih stavljamo u ledenu vodu da se stisnu.
Umak
Na vrelo ulje bacimo očišćene kozice, i malo ih posolimo. Nakon toga dodajemo narezani mladi luk, i cherry rajčice, nekoliko puta saltiramo, dodamo malo češnjaka i zalijemo ribljim temeljcem. U to dodajemo njoke, žlicu maslaca, sol, papar i na kraju prije nego je umak dovoljno zgusnut, ubacimo nakidane divlje šparuge. Tako one ostanu lijepo zelene i al dente.