Sastojci za 4 osobe:

- 1,5 kg buče

- 0,5 kg brašna

- 200 g skute

- 150 g ribanog paremazana

- 2 jaja + 2 žutanjka

- 200 g očišćenih kozica

- 150 – 200 g nakidanih

šparuga

- mladi luk

- cherry rajčice

- češnjak

- Riblji temeljac

- papar

- sol

- ulje

- maslac

Postupak:

Njoki od buće

Tikve (buče) prerežemo na pola, izvadimo sjemenke i u kori pečemo na 180 – 200 C oko 20 – 30 minuta. Očistimo pečene tikve, te ih nakon toga popržimo na tavi u dodavanje malo vode da ne zagori. Nakon toga sve dobro izblendamo dok ne dobijemo gustu kremu. U kremu dodajemo brašno, skutu, i jaja. Smjesa mora biti takva da od nje možemo raditi žličnjake koje kuhamo u vreloj vodi dok ne isplivaju. Kada isplivaju na površinu, odmah ih stavljamo u ledenu vodu da se stisnu.

Umak

Na vrelo ulje bacimo očišćene kozice, i malo ih posolimo. Nakon toga dodajemo narezani mladi luk, i cherry rajčice, nekoliko puta saltiramo, dodamo malo češnjaka i zalijemo ribljim temeljcem. U to dodajemo njoke, žlicu maslaca, sol, papar i na kraju prije nego je umak dovoljno zgusnut, ubacimo nakidane divlje šparuge. Tako one ostanu lijepo zelene i al dente.