Seks sa novim partnerom, baziran na čistoj kemiji, jedna od boljih mogućnosti koje
život pruža


Preuranjen pristanak na seks s novom osobom u vašem ljubavnom životu, baziran na magičnoj kemiji, često završi sa slomljenim srcem i gubitkom povjerenja.

Da, znam da zvuči konzervativno jer smo, u odnosu na prije 50-ak g, puno slobodniji izraziti i zadovoljiti svoje seksualne potrebe i želje.

Motivacija za pisanje ovog članka došla mi je radi boli koju dijelite sa mnom jer ste npr. očekivali da će se nakon prvog seksa veza pokrenuti, a on je nestao.

Je li vrijeme privremeno suzdržavanje? Što mislim pod time?

Istina je da je seks sa novim partnerom, baziran na čistoj kemiji, jedna od boljih mogućnosti koje život pruža. Nema ništa lošeg u trganju odjeće jedno s drugoga da umirite strast no problem nastaje, ako se nakon seksa vaša i očekivanja druge strane, ne podudaraju.

Iskustvo govori da žene često stavljaju znak jednakosti između seksualnog čina i veze, dok za muškarce to nije tako. Previše sam puta svjedočila boli osoba koje su, krenuvši prebrzo u seksualni čin shvatile da drugu stranu samo zanima kemija između njih pa je iza seksa nestala.

Predlažem da isprobate privremeno suzdržavanje od seksualnog čina (koliko god vam to teško padalo) s novim potencijalnim partnerom te da to vrijeme iskoristite konstruktivno da izbjegnete novo razočarenje.

Upoznajte se provodeći vrijeme zajedno i neka se među vama stvara povezanost. Načnite temu očekivanja nakon seksa (avantura i nastavak plovidbe po Iskrici ili gasite profil i idete zajedno naprijed).

Samo vi znate koliko vam je potrebno susreta da bi se među vama stvorila povezanost no iskustvo pokazuje da je za to potrebno oko 10 “spojaka”. Seks prije toga dešava se zahvaljujući kemiji, a ne povezanosti te postoji velika šansa da budete povrijeđeni radi toga.

Ukratko, ako želite harmoničan odnos u kojem se osjećate povezani s partnerom, odgađanje seksualnog čina, dok se oboje ne povežete i ne osjetite da biste budućnost mogli dijeliti zajedno, itekako je korisno.


Bit će mi drago da se javite i napišete što ste spoznali te kako je Emocionalno pisanje djelovalo na vas. Kliknite ovdje i podijelite sa mnom vaše iskustvo. 

Srdačan pozdrav od Barbare, Life Coacha za stvaranje harmonične veze