Građani će se morati zadovoljiti ostacima. Okrajcima sezone i smještajima duboko u unutrašnjosti

 

Strahovi oko toga da će sezona biti katastrofa polako jenjavaju. Sada je vrhunac ljeta pa turista ima bez obzira na sve. Svi su zauzeti marljivim sakupljanjem sredstava za predstojeću hladnu zimu. Žaliti se više nema tko.

No, ovih nekoliko tjedan brzo će proći i onda će opet početi problemi.

Kako bi malo oživili turizam u ostatku godine, u Vladi su se dosjetili nove invencije, takozvane Cro Card. Na nju bi poslodavci svojim radnicima isplaćivali novac, koji bi onda ovi mogli trošiti isključivo u Hrvatskoj, na određenim lokacijama i određeno doba godine.

Naravno, to se vjerojatno ne poklapa sa željama djelatnika, koji bi svoje slobodno vrijeme željeli provoditi kada je sezona, kada ima sunca i kada je more toplo.

No, Hrvatska vlast bi radije te najbolje termine i najbolje lokacije ponudila stranim državljanima i bogatim Hrvatima. Da im uzme što je moguće više novaca. Oni ipak  žive od poreza.  Građani će se morati zadovoljiti ostacima. Okrajcima sezone i smještajima duboko u unutrašnjosti.

No, tako im se barem smanjuje vjerojatnost da ih netko ubije gliserom ili ubije dok se kupaju ili ubije jer imaju lošu frizuru.  Nije svo zlo za zlo. Možda jednom i dočekaju vrijeme kada će biti nagrađeni novcem koji će moći potrošiti kada i gdje žele. Kada izaberu vlast koja će poštivati njihovu slobodnu volju.