Sastojci za 4 osobe:

- 4 komada pačjih prsa

- 0,5 l prošeka

- Jušna žlica samoborske mustarde

- Žlica maslaca

- Grančica ružmarina

- Sol

- Papar

- 20 dkg kruha

- 3 dcl mlijeka

- 5 dkg pancete

- 10 dkg narezanog povrća

- Jaje

Postupak:

Pačja prsa gdje je koža, oštrim nožem plitko zarežemo na kockice (kao mrežu).

Posolimo, popaprimo i na vreloj tavi zapržimo najprije kožu, a tek onda drugu stranu prsa. Pečemo na 180 C sve dok sredina ne postigne 46 C (provjera sondom).

Tavu na kojoj smo pekli prsa, zalijemo prošekom te, kada alkohol ispari, dodamo malo temeljca, žlicu maslaca, mustardu i ružmarin. Prsa narežemo i zalijemo ih umakom.

Kruh izrežemo na kockice i osušimo. Zagrijemo mlijeko. Sa strane na maslinovom ulju popržimo pancetu koju smo izrezali na komadiće te isto tako i različito povrće (paprika, tikvica, poriluk..itd) . Zagrijano mlijeko i osušeni kruh pomiješamo s jednim jajem i povrćem koje smo prethodno popržili. Smjesu zarolamo u foliju i kuhamo 40 minuta u vodi. Prilikom serviranja izrežemo kruh na fete, premažemo maslacem i zapečemo u pećnici.