Sastojci za 4 osobe:
- 4 komada pačjih prsa
- 0,5 l prošeka
- Jušna žlica samoborske mustarde
- Žlica maslaca
- Grančica ružmarina
- Sol
- Papar
- 20 dkg kruha
- 3 dcl mlijeka
- 5 dkg pancete
- 10 dkg narezanog povrća
- Jaje
Postupak:
Pačja prsa gdje je koža, oštrim nožem plitko zarežemo na kockice (kao mrežu).
Posolimo, popaprimo i na vreloj tavi zapržimo najprije kožu, a tek onda drugu stranu prsa. Pečemo na 180 C sve dok sredina ne postigne 46 C (provjera sondom).
Tavu na kojoj smo pekli prsa, zalijemo prošekom te, kada alkohol ispari, dodamo malo temeljca, žlicu maslaca, mustardu i ružmarin. Prsa narežemo i zalijemo ih umakom.
Kruh izrežemo na kockice i osušimo. Zagrijemo mlijeko. Sa strane na maslinovom ulju popržimo pancetu koju smo izrezali na komadiće te isto tako i različito povrće (paprika, tikvica, poriluk..itd) . Zagrijano mlijeko i osušeni kruh pomiješamo s jednim jajem i povrćem koje smo prethodno popržili. Smjesu zarolamo u foliju i kuhamo 40 minuta u vodi. Prilikom serviranja izrežemo kruh na fete, premažemo maslacem i zapečemo u pećnici.