Posjedujem taksi obrt. Što trebam napraviti da postavim reklamu na vozilo?

Vlasnik vozila, odnosno vlasnik obrta za pružanje usluga prijevoza (taksi obrt), kako mu posao zahtjeva stalno prometovanje, može zarađivati na mjesečnoj bazi i iznajmljivanjem svog oglasnog prostora putem postavljanja reklame na vrata, stražnje staklo, haubu ili tablet postavljen na stražnjoj strani sjedala.

Posao oglašavanja i promidžbe se može obavljati samostalno putem ugovora o poslovnoj suradnji ili putem posrednika u obliku PR agencije između zakupljivača oglasnog prostora i pružatelja oglasnog prostora – auta, kombija ili prikolice, prilikom čega obje stranke imaju korist.

Prosječno taksi vozilo dnevno se koristi najmanje 10 do 16 sati, ovisi o organizaciji posla i drugim faktorima te u prosjeku prijeđe više od 1.500 km tjedno na cesti. Dakle, taksiji su stalno u prometu, a glavna su im odredišta razna komercijalna područja, zračne luke, hoteli, željezničke stanice i centar grada. Oglašavanje izvan i unutar taksija, kao i oglašavanje u razini očiju na krovu taksija iznimno je učinkovito i odličan je izvor informacija.

Ovaj marketinški model je već u nekoliko navrata pokušavalo pokrenuti nekoliko marketinških agencija, ali samo neke su imale uspjeha - prvenstveno one koje su bile povezane s taksi službama. Stoga, predlažemo da se obratite marketinškoj agenciji koja se bavi oslikavanjem, izradom reklama i dr., te saznate više o tome na koji način Vam oni mogu pomoći oko realizacije ostvarivanja dodatnog prihoda marketinških aktivnosti.

S obzirom na to da imate obrt, potrebno je dodatno registrirati djelatnost - reklama, propaganda (promidžba) i marketing, iznajmljivanje propagandnog prostora i prostora za oglašavanje te po potrebi i drugih djelatnosti, a o čemu će Vas više informirati referenti službe za gospodarstvo, odnosno ispostava prema sjedištu obrta. Također, potrebne informacije možete dobiti online ili na šalterima HITRO.HR ureda gdje su korisnicima dostupne potrebne informacije i podrška djelatnika ureda.