Htjeli ne htjeli, svi se mi često ili manje često posvađamo s partnerom. Svađanje, većini nas, nije ugodno jer se tada osjećamo uznemireno, ljuto pa čak i bijesno. Srce nam lupa ubrzano, nedostaje nam zraka, zacrvenimo se u licu, stegne nam se želudac.

Ono što često čujem od klijenata je da imaju dojam da ih partner tijekom svađanja uopće ne sluša, ne doživljava te da samo tjera svoje. Kao da ga uopće nije briga što želi druga strana i kako se osjeća.

Kada krenemo s coaching programom, klijentice često osvijeste da i one žele istjerati svoje i ne mislle na partnera, kako se osjeća i što želi.

Često partneri ne znaju riješiti nesuglasice radi kojih je došlo do konflikta. Radi toga među njima ostaje naboj što garantira ponovno javljanje iste nesuglasice i još žešćeg svađanja.

“Ljuta nabijena energija” koja se stvori radi neriješenog konflikta ostaje u tijelima jer partneri ne znaju kako se riješiti naboja, nemira, zamjerki i gorčine koju osjećaju. Osim nelagodnog osjećaja, “ljuta energije” djeluje nepovoljno fizički i emocionalno na partnere i na samu vezu?

Pretpostavljam da ste se našli u takvim situacijama pa predlažem da se sljedeći puta ne mučite nepotrebno s osjećajem gorčine, već da isprobate tehniku Emocionalnog pisanja.

Kako?

Napišete partneru pismo vezano za spornu situaciju. Zamislite da sjedi pored vas. Sve što biste mu željeli sasuti, napišite mu. Rukom, u 2 licu jednine, bez cenzure! Papir bez posljedica prima “verbalne udarce” što se za vašeg partnera ne bi moglo reći. Samo pratite tijek svojih misli i pišite. Mogli biste se iznenaditi što ćete sve o sebi, svom načinu razmišljanja i stavovima, doznati tijekom Emocionalnog pisanja.

Nemate što izgubiti. Riješit ćete se naboja koji para vaše tijelo i smanjiti mogućnost za novu svađu oko istog problema.


Bit će mi drago da se javite i napišete što ste spoznali te kako je Emocionalno pisanje djelovalo na vas. Kliknite ovdje i podijelite sa mnom vaše iskustvo. 

Srdačan pozdrav od Barbare, Life Coacha za stvaranje harmonične veze