Sastojci za 4 osobe
Tijesto:
20 dag brašna
2 cijela jaja
prstohvat soli
jušna žlica maslinovog ulja
16 dag ovčje ili kravlje skute
sol i papar
jaje za premaz tijesta
Umak:
Maslinovo ulje
50 dag škampa
Temeljac od škampi
16 dag divljih šparoga
8 dag paski (stapka cvijeta češnjaka)
8 kom cherry rajčica
Sol , papar
Postupak :
1. Od brašna, jaja, soli i maslinovog ulja umjesti glatko tijesto; ostaviti u hladnjaku da odmori sat vremena.
2. Razvaljati tijesto, kalupom izrezati 16 krugova; na svaki krug staviti 1 dag posoljene i popaprene skute; rubove tijesta premazati razmućenim jajem; presaviti pritisnuti rubove vrhom vilice; kuhati u kipućoj posoljenoj vodi.
3. Očistiti repiće škampa, natrgati divlje šparoge, narezati i blanširati paski, narezati cherry rajčice; na maslinovom ulju popržiti škampe dodati cherry rajčice šparoge i paski; dodati ocijeđene raviole; uliti temeljac od škampa i pustiti da prokuha dvije tri minute.
Temeljac od škampi:
Glave i oklop škampa malo popržimo na zagrijanom maslinovom ulju i dodamo korjenasto povrće , kapulu i češnjak. Dobro zapržimo miješajući te zalijemo s 1,5 l vode Kuhamo dok se tekućina ne reducira ua 1 trećinu Procijedimo i naš temeljac od škampi je spreman. Temeljci se nikada ne sole.