Sastojci za 4 osobe

Tijesto:

20 dag brašna

2 cijela jaja

prstohvat soli

jušna žlica maslinovog ulja

16 dag ovčje ili kravlje skute

sol i papar

jaje za premaz tijesta

Umak:

Maslinovo ulje

50 dag škampa

Temeljac od škampi

16 dag divljih šparoga

8 dag paski (stapka cvijeta češnjaka)

8 kom cherry rajčica

Sol , papar

Postupak :

1. Od brašna, jaja, soli i maslinovog ulja umjesti glatko tijesto; ostaviti u hladnjaku da odmori sat vremena.

2. Razvaljati tijesto, kalupom izrezati 16 krugova; na svaki krug staviti 1 dag posoljene i popaprene skute; rubove tijesta premazati razmućenim jajem; presaviti pritisnuti rubove vrhom vilice; kuhati u kipućoj posoljenoj vodi.

3. Očistiti repiće škampa, natrgati divlje šparoge, narezati i blanširati paski, narezati cherry rajčice; na maslinovom ulju popržiti škampe dodati cherry rajčice šparoge i paski; dodati ocijeđene raviole; uliti temeljac od škampa i pustiti da prokuha dvije tri minute.

Temeljac od škampi:

Glave i oklop škampa malo popržimo na zagrijanom maslinovom ulju i dodamo korjenasto povrće , kapulu i češnjak. Dobro zapržimo miješajući te zalijemo s 1,5 l vode Kuhamo dok se tekućina ne reducira ua 1 trećinu Procijedimo i naš temeljac od škampi je spreman. Temeljci se nikada ne sole.