Lagana i slasna rolada s tikvicama i nadjevom od šampinjona bit će idealan brzinski zalogaj za iznenadne goste, odličan doručak, večera ili jednostavan ručak. Najbolje od svega je to što nadjev možete napraviti po svojoj želji i s namirnicama koje imate kod kuće
Tikvice su jedna od omiljenih ljetnih namirnica.
Iako je riječ o voću, većina nas ih ne doživljava tako i naziva ih i priprema kao povrće.
Sva jela s tikvicama krasi jednostavna priprema i odličan okus, a upravo to ima i ova rolada.
Iako je za ovaj recept potrebno paliti pećnicu, što po ovim visokim ljetnim temperaturama nije baš idealno, nećete požaliti.
Lagana i slasna rolada s tikvicama i nadjevom od šampinjona bit će idealan brzinski zalogaj za iznenadne goste, odličan doručak, večera ili jednostavan ručak. Najbolje od svega je to što nadjev možete napraviti po svojoj želji i s namirnicama koje imate kod kuće. Umjesto šampinjona možete je napuniti sa sirom i šunkom, tunom ili pak s ricottom i začinskim biljem.
Roladu poslužite samu ili uz sezonsku salatu.
SASTOJCI:
- 2 srednje tikvice (oko 500 g)
- 3 jaja
- 100 g cheddar sira
- sol
- papar
- 500 g šampinjona
- 1 kapula
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 3-4 žlice milerama ili krem sirnog namaza
PRIPREMA:
Tikvice oprati, naribati, posoliti i ostaviti 10-ak minuta. Jedan dio tikvica narezati na tanke kolutove. Naribane tikvice ocijediti.
Zagrijati pećnicu na 190°C.
Jaja pjenasto razmutiti sa solju i paprom, dodati naribani sir i naribane tikvice, sve zajedno dobro promiješati. Veliki lim od pećnice obložiti papirom za pečenje i na njega rasporediti smjesu, po vrhu rasporediti kolutove tikvica. Peći na 190°C oko 25 minuta. Pečenu podlogu ohladiti.
Na 2-3 žlice zagrijanog maslinovog ulja dinstati sitno nasjeckanu kapulu dok ne postane staklasta. Dodati protisnuti češnjak, kada zamiriše dodati nasjeckane šampinjone, posoliti. Dinstati šampinjone 10-ak minuta. Gotove šampinjone ohladiti.
Ohlađenu podlogu preokrenuti (da kolutovi tikvica budu vidljivi s vanjske strane), premazati mileramom i rasporediti šampinjone. Podlogu pažljivo zarolati i staviti u hladnjak na nekoliko sati.