Lagana i slasna rolada s tikvicama i nadjevom od šampinjona bit će idealan brzinski zalogaj za iznenadne goste, odličan doručak, večera ili jednostavan ručak. Najbolje od svega je to što nadjev možete napraviti po svojoj želji i s namirnicama koje imate kod kuće


Tikvice su jedna od omiljenih ljetnih namirnica.

Iako je riječ o voću, većina nas ih ne doživljava tako i naziva ih i priprema kao povrće.

Sva jela s tikvicama krasi jednostavna priprema i odličan okus, a upravo to ima i ova rolada.

Iako je za ovaj recept potrebno paliti pećnicu, što po ovim visokim ljetnim temperaturama nije baš idealno, nećete požaliti.

Lagana i slasna rolada s tikvicama i nadjevom od šampinjona bit će idealan brzinski zalogaj za iznenadne goste, odličan doručak, večera ili jednostavan ručak. Najbolje od svega je to što nadjev možete napraviti po svojoj želji i s namirnicama koje imate kod kuće. Umjesto šampinjona možete je napuniti sa sirom i šunkom, tunom ili pak s ricottom i začinskim biljem.

Roladu poslužite samu ili uz sezonsku salatu. 


SASTOJCI: 

  • 2 srednje tikvice (oko 500 g)
  • 3 jaja
  • 100 g cheddar sira
  • sol
  • papar
  • 500 g šampinjona
  • 1 kapula
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 3-4 žlice milerama ili krem sirnog namaza

 


PRIPREMA:

Tikvice oprati, naribati, posoliti i ostaviti 10-ak minuta. Jedan dio tikvica narezati na tanke kolutove. Naribane tikvice ocijediti.

Zagrijati pećnicu na 190°C.

Jaja pjenasto razmutiti sa solju i paprom, dodati naribani sir i naribane tikvice, sve zajedno dobro promiješati. Veliki lim od pećnice obložiti papirom za pečenje i na njega rasporediti smjesu, po vrhu rasporediti kolutove tikvica. Peći na 190°C oko 25 minuta. Pečenu podlogu ohladiti.

Na 2-3 žlice zagrijanog maslinovog ulja dinstati sitno nasjeckanu kapulu dok ne postane staklasta. Dodati protisnuti češnjak, kada zamiriše dodati nasjeckane šampinjone, posoliti. Dinstati šampinjone 10-ak minuta. Gotove šampinjone ohladiti.

Ohlađenu podlogu preokrenuti (da kolutovi tikvica budu vidljivi s vanjske strane), premazati mileramom i rasporediti šampinjone. Podlogu pažljivo zarolati i staviti u hladnjak na nekoliko sati.