Sastojci za 4 osobe:

- 12 većih trilja
- šaka prezle
- parmezan
- peršin
- svježi bosiljak
- riga
- maslinovo ulje
- češnjak
- sol
- papar
- 500 g kelja ili broskve
- maslac
- 6-7 komada ljubičastog luka

Postupak:

Triljama skinemo ljuske, odvojimo glave i očistimo utrobu. Isfiliramo glavnu kost na taj način da se oba filea drže s repom. Ribu posolimo i popaprimo. Najprije jedan file zarolamo, zatim drugi oko prvog i probodemo rolicu s čačkalicom da se ne odmota.

U prezlu dodamo ribani parmezan, listove peršina, svježu rigu, svježeg bosiljka, malo maslinovog ulja i sve izblendamo. Smjesu pritisnemo na rolice trilja i zapečemo na 190 supnjeva oko 5 minuta.

Kelj očistimo, narežemo i bacimo na vrelo ulje s češnjakom. Dodamo malo temeljca, sol, papar i maslac. Kelj mora ostati lijepo zelene boje i al dente.

Ljubičasti krumpir ogulimo, tanko narežemo i bacimo kratko u vrelo ulje.

Serviramo.