Lagano, ukusno i hranjivo jelo za ove tople ljetne dane sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Slatkoća ovog voća savršeno se stapa s kremastom burratom

 

Breskve i nektarine su sigurno jedne od omiljenih ljetnih voćaka. Volimo ih svježe, u raznim tartovima, biskvitima, kompotima... No, jeste li ih probali grillane i to još u salati?

Lagano, ukusno i hranjivo jelo za ove tople ljetne dane sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Slatkoća ovog voća savršeno se stapa s kremastom burratom.

Grillane breskve možete poslužiti i u slatkoj varijanti, premazane s medom i grčkim jogurtom za doručak, uz kremu od mascarponea za desert ili uz kuglicu dvije sladoleda.


SASTOJCI:

4 breskve ili nektarine
1 burrata
Maslinovo ulje
Ocat (koristila sam crveni vinski)
Limunov sok
Med
Sol
Papar
Salata po izboru
Rajčice
Orašasti plodovi (koristila sam pistacije)
Svježi bosiljak


PRIPREMA:

Breskve operite, prepolovite i izvadite košticu. Premažite ih s maslinovim uljem  posolite i popaprite i pecite na grill tavi ili roštilju 2 do 3 minute sa svake strane. Ostavite sa strane da se ohlade pa ih odrežite na manje komade.

Salatu i rajčice operite i nasjeckajte na manje komade, stavite u zdjelu. Za dressing promiješajte nekoliko žlica maslinovog ulja, žlicu octa, žličicu meda, sok pola limuna, nasjeckani bosiljak (možete dodati i origano, peršin..). Na salatu natrgajte burratu, dodajte rajčice, breskve, posipajte sjeckane orašaste plodove i sve zalijte s dressingom. Dobar tek!