Nalazimo se u najljepšem dijelu godine. Pred nama su Božić i Nova godina. Pred nama su blagdani koji u kuću, obitelj i naša srca dovode ljubav, sreću i zadovoljstvo. To je nešto što ima veliku vrijednost koje nekad nismo ni svjesni. Živimo u neka čudna vremena (a koja to nisu?) u kojima prednjači samo crnilo, negativni osjećaji, strah, zavist, muka i nezadovoljstvo. Dijagnozu takvog stanja neki definiraju kao Nihil profunda gradus IV (duboko ništa najvećeg stupnja).
Priznajte, nije lako živjeti u takvom okruženju.

A što mi činimo da bi se takvo stanje popravilo? Najviše vremena objektivno objašnjavamo da je to činjenica i da se nema razloga za zadovoljstvo, radost i ljubav.

Možda smo i u pravu, možda je to tako, ali barem ja to neću prihvatiti kao konstantu i kao pravac mog života. Ja hoću živjeti sa svim onim što život nosi sa sobom, a to je i tuga i muka, ali i velika radost i ljubav.

Danas nećemo govoriti o bolesti (imamo ih i previše), već o radosti i zadovoljstvu koje nam pružaju nadolazeći blagdani.

Vjerovali ili ne, zadovoljstvo i ljubav predstavljaju najbolje lijekove za bolji i sretniji život. Na nesreću ili sreću, te lijekove ne možemo naći ili kupiti u ljekarni, bolnici, ti lijekovi se nalaze u nama samima, no to smo, najčešće, zaboravili.

Želim Vam da zavirite u svoju nutrinu i da ih pronađete, jer oni su sigurno tu negdje. Doza tih lijekova nije određena. Tu jedino važi - što više to bolje.

Možda netko očekuje da ću govoriti da pazite koliko jedete, pijete, kupujete. Ne, ovaj put, moja preporuka je da uživate i da se osjećate što je bolje moguće.

Ipak, pazite, da baš ne pretjerujete.

Još jedanput - puno sreće, zadovoljstva, radosti i ljubavi svima nama i do čitanja i zajedničkog druženja u 2017. godini!

Želite li postaviti pitanje dr. Jeliću za neki od narednih članaka, to možete učiniti na  [email protected]