Sa stajališta liječnika, želim ukazati na informativni kaos koji nas okružuje, a to dovodi do ozbiljnog narušavanja zdravlja kako pojedinca, tako i cijelog pučanstva


Dobivam sve više upita od pacijenata, poznanika, zabrinutih roditelja i drugih: „Što da radim?!“

Naime, u zadnje vrijeme, a pogotovo danas u informativnoj revoluciji, imamo ozbiljan problem, a to je niz stravičnih informacija koje dovode do globalne paranoje. Riječ je o znanstvenim ili neznanstvenim informacijama koje sa sigurnošću govore da nas ubijaju, da nas truju, da nas prate, da smo postali besplatni zamorci koji su sastavni dio velikog eksperimenta koji ima za cilj da smanji naš broj na jednu milijardu i da nas tako u potpunosti kontroliraju i iskorištavaju.

Siguran sam, mnogi će se odmah složiti s ovom konstatacijom te će još dodatno iznijeti i svoje informacije i primjere koji će potvrditi da je kraj svijeta pred našim vratima te da u životu postoje samo muka i patnja. Sve više i više se takmičimo kome je gore. Tomu još racionaliziramo takvo stanje sa svjetskom urotom čije žrtve smo, dakako, mi.

Možda je sve to istina, a možda i nije. Ja svakako nisam osoba koja bi trebala donijeti presudu.

No, sa stajališta liječnika, želim ukazati na informativni kaos koji nas okružuje, a to dovodi do ozbiljnog narušavanja zdravlja kako pojedinca, tako i cijelog pučanstva.

Navedimo samo neke primjere. Velika diskusija o opasnosti cijepljenja djece. U hrani se nalaze prekomjerne količine pesticida, teških metala, antibiotika.

Prema posljednjim podacima, navodno u hrani za djecu, u Americi u 80% ispitanih uzoraka je utvrđen arsen. Formaldehid se stavlja u sredstva za osobnu higijenu i sredstva za pranje rublja. U zadnje vrijeme, taj isti formaldehid se stavlja i u odjeću. Pamuk koji je do sada bio najzdravija sirovina za izradu odjeće je danas pun nedozvoljenih kemijskih supstanci. Danas imate reklamu da u kobasici nema glutena i soje. Koliko se ja sjećam, kobasica se radi samo od mesa sa začinima. Očigledno nešto nije u redu s mojim pamćenjem. Jedemo hranu koja je puna dodataka, i to onih znanih (ona sitna slova), ali i neznanih (bez slova).

U ime svoje, u ime moje obitelji i u ime svih ljudi zahtijevam da nam se predoči istina! Valjda na to imamo pravo. Puna su usta boraca za demokraciju, za pravo na istinu i poštivanje čovjeka. Država ima niz instrumenata koji nas trebaju čuvati. Kada se pojavi određena informacija, za njenu istinitost trebaju odgovarati oni koji je prenose. Ako je istina, onda trebaju državne službe strogo i žurno reagirati te obavijestiti pučanstvo o poduzetim aktivnostima, a ako to nije istina, onda onaj koji je tu informaciju plasirao, treba isto tako odgovarati.


Želite li postaviti pitanje dr. Jeliću za neki od narednih članaka, to možete učiniti na  [email protected]