Mobilizacija javnosti kako bi se nekako kupili ekstremno skupi lijekovi obično nailazi na dobar odaziv. Pogotovo, kao sada, kada je u pitanju dječja onkologija. Naravno da djeci treba pomoći, ali je vječno pitanje da li su eksperimentalni lijekovi (koji su pušteni na tržište bez kompletnih istraživanja) dovoljno dobra opcija. Odnosno, da li onkologija uopće ide u dobrom pravcu. Razmislite o ovome: “Rak je teško izliječiti isključivo zbog njegove profitabilnosti. Zašto se truditi s novim i boljim opcijama, kada su i stare jako unosne? Zašto išta suštinski mijenjati kada s kratkotrajnim periodima poboljšanja još uvijek možemo uvjeriti javnost da smo na dobrom putu?”

Smrt od raka nastupa zbog 3 moguća razloga. Zbog svoje veličine, tumor može opstruirati vitalne organske funkcije. To je najčešće kod raka na mozgu ili gušterači.

Pokušaj uništavanja raka konvencionalnim metodama podrazumijeva veliki udar na imunitet, ali i masovno oslobađanje otrova zbog tumorske dezintegracije. Tako oboljeli umiru zbog velikih infekcija te otkazivanja srca ili jetre. I treći razlog… Eritrociti su preopterećeni specifičnim mikrobima i ne mogu prenositi kisik. To dovodi do propadanja mišića i ekstremne slabosti (kaheksija). Kada dođe do toga, kraj je vrlo blizu. Sve je više dokaza da uobičajene (vrlo skupe) metode uništavanja tumora zapravo doprinose smrtnom ishodu.

Stanice raka proizvode energiju tako da pretvaraju glukozu u mliječnu kiselinu. Velika količina mliječne kiseline stvara izrazito kiselo okruženje. To omogućava tumorskim enzimima da rastvaraju okolno zdravo tkivo i tako bolest napreduje. S druge strane, lako je dokazati da rak ne može rasti (niti stvarati metastaze) ako je dovoljno alkaliziran (barem pH 7,3). U alkalnom okruženju tumor se postepeno smanjuje. Bez kemoterapije i bez zračenja. I pokusi na mačkama su pokazali da se tumor smanjuje kada mačka pije otopinu sode bikarbone koliko god želi. Rak kod netretiranih životinja udvostručio se nakon 2-3 tjedna. Iako alkalizacija sprečava upalne procese, dodatna antimikrobna terapija se preporučuje, pogotovo kod uznapredovalih slučajeva.

Bez normalizacije opskrbe kisikom nema izlječenja. Srećom, i za to postoji rješenje. Pokazalo se da MSM i DMSO imaju sposobnost pretvaranja stanica raka u normalne stanice. Naime, ova kombinacija snažno potpomaže opskrbu stanica kisikom, što je i neophodno za povratak na normalni stanični metabolizam. Vrlo dobri rezultati su postignuti čak i kod agresivnih melanoma, što je svakako ohrabrujuće.

Hm, da li je niska cijena ovih preparata zapravo otežavajuća okolnost? … Ma, naravno da ne. Ah, ti zli jezici…

Prijavite se na besplatni newsletter: [email protected]