Već ste sto puta partneru objašnjavali da ste u pravu, a on u krivu. Uzalud i nije vam jasno kako ne dopire do njega, kako ne vidi ono što se vidi iz aviona? Ljutito čekate i nadate se da će napokon shvatiti da ste u pravu, a tenzija između vas dvoje može se već nožem rezati.

Stresna je takva situacija pa se nastojite opustiti okreći se drugim ljudima i događajima, ali osjećaj nezadovoljstva ne prolazi. Troši čovjeka ta napetost i zato se pitate trebate li odustati od svog stava. To vam ipak ne polazi za rukom jer duboko u srcu znate da ste u pravu.

Jeste li se i vi s partnerom udaljili radi neslaganja toliko da uglavnom među vama vlada napeta tišina? Očekujete li da partner treba uraditi prvi korak prema ponovnoj komunikaciji?

Vrlo je iscrpljujuće živjeti u takvoj situaciji. Postajete zatvorenik gorčine što uzima danak u tijelu i duši. Svaki dan koji provedete u ogorčenosti sprječava vas da uživate u ljepoti i radosti veze. Koja šteta!

Umjesto razmišljanja: “Čim on bude bolji prema meni, biti ću i ja prema njemu” postoji učinkovit način za prekidanje stava - Neka prvo on pa ću ja. Ionako je sasvim svejedno tko će prvi popustiti jer kada jedna osoba promijeni stav i ponašanje u vezi, reaktivno se mijenja i druga – domino efekt.

Ako vam npr. smeta jer vaš partner provodi puno vremena na poslu i ne pomaže vam u kućanstvu, razumljivo je da ste ljuti. Stoga, čim se pojavi na ulaznim vratima kritizirate ga čime je ostatak dana uništen. Nakon napornog dana na poslu “jedva je dočekao” da se na njega saspe bujica kritika ili ljutnje.

Probajte već danas postupiti drugačije. Dočekajte ga tako da uradite nešto što dugo niste, a znate da ga veseli. To može biti zagrljaj na ulaznim vratima, spremanje posebnog mu jela...

Vjerojatno će u početku biti zbunjen, ali i znatiželjan. Ako ne reagira pozitivno već prvi dan, vrlo brzo ćete ostatak dana provoditi u ugodnoj atmosferi. Uslijedit će pozitivne promjene i s njegove strane, npr. dolazit će kući ranije, javljati se s posla samo da vas čuje...

Život je kratak, provedite ga najbolje što možete. Stoga, kada ne dobivate od partnera što želite, umjesto da ga uvjeravate, napadate i sl., okrenite novu stranicu. Nećete požaliti!

 

Pomognite proslijediti ovu poruku osobama koje muči sličan problem, a za koje znate da im može pomoći da žive sretnije.

Zahvaljujem vam se unaprijed u svoje i njihovo ime! 

Zauzvrat, poklanjam vam provjereno učinkovit vodić za bolju komunikaciju u vezi.

Preuzmite ga klikom na   Obnovi Ljubav