Privukli ste partnera koji vas ne poštuje da vam ukaže da trebate raditi na samopoštovanju i osjećaju vlastite vrijednosti

 

Imate li osjećaj da vas partner ne poštuje ili vas uzima zdravo za gotovo? Možda vas omalovažava i podcjenjuje?  Ne čudi me, ako radi toga osjećate ogorčenost.

Pomislite li, dok se prevrćete noću u krevetu: „ Kada bi se on ponašao drugačije prema meni, bila bi sretna.“

Ne čudi me da vam je automatska misao da je u partneru problem jer se ne ponaša lijepo prema vama. Javlja se tu sada jedan veliki ALI!

Sve dok se žalite i za svoje nezadovoljstvo krivite partnera, bit će vam i dalje isto nepodnošljivo.

Upirući prstom u druge dajete im moć da o njima ovisi kako ćete se osjećati. Želite li zaista da i dalje vaše (ne)raspoloženje ovisi o nekom drugom?

Kada radim s klijentima predložim im da isprobaju preuzimanje odgovornosti za sve što im se dešava kako u vezi, tako i u životu.

Jedino tako moguće je da nešto promijenite.

Pokušajte sa sljedećim:

-              Prestanite ovaj čas kriviti partnera i optuživati ga


-              Zapitajte se:


o             „Što trebam promijeniti kod sebe kako bi me partner prestao tretirati kao zadnju krpu?“

o             „Na skali od 1-10 koliko vrednujem sebe?“


-              Preuzmite odgovornost i kažite si:“ Dosta mi je ovakvog osjećaja, od danas ne dozvoljavam da me se tretira loše.“ I ne dozvoliti zaista! 


Ponavljam, vaše nisko samopoštovanje dovelo vas je do ove bolne situacije.  Privukli ste partnera koji vas ne poštuje da vam ukaže da trebate raditi na samopoštovanju i osjećaju vlastite vrijednosti.

Ako ne cijenite sami sebe, na osnovu čega očekujete da će vas drugi cijeniti?

Ljudi ostaju u vezama u kojima su konstantno povrjeđivani emocionalno jer ne vrednuju sebe i dozvoljavaju da se partner prema njima ponaša s nepoštivanjem.

Odlučite se. Poradite na sebi i podignete ljestvicu samopoštovanja. Tako ste snažniji i nema teorije da dozvolite da se itko ponaša prema vama bez poštovanja.

To ne znači da se više nikada nećete osjećati povrijeđeno, ali razumjet ćete me na što ciljam kada podignete i ojačate samopoštovanje i počnete uživati u vezi punoj  uvažavanja i prihvaćanja. Razlika je vrijedna truda.

Pokušajte sami, a možemo i zajedno.

Sve počinje i završava s vama i vi to možete!

Kliknite ovdje i preuzmite svoj poklon, vodić - Tri koraka da vas partner počne doživljavati i slušati za manje od minute.