S obzirom da je tržište nekretnina naišlo na veliki zastoj u prodaji i potražnji zbog događaja koji potresaju svjetsko gospodarstvo posljednjih mjeseci, čini se da će se mnogi koji su razmišljali o prodaji i kupnji stana ili možda preseljenju, još neko vrijeme stacionirati na svojoj trenutnoj adresi.

No, to ne znači da se apsolutno ništa ne treba činiti po pitanju stana. Renovacije, manje ili veće, uvijek su dobrodošlo osvježenje u stanu, a nekoliko je razloga za to.

Prije svega, renovacijom ćete udahnuti novu svježinu u vaš stan i možda i odlučite kako zapravo nije nužno da se selite (ukoliko ste imali takvu namjeru). Ukoliko ste čvrsto odlučili prodati stan, svejedno nije loša ideja da se odlučite na renovaciju stana. I sami ćete na taj način, barem jedan period, uživati u blagodatima uvedenih promjena. A ono što je i važnije, stan ćete lakše prodati ukoliko sami obavite sve potrebne popravke i preinake. Kupac će cijeniti trud, stan će mu biti privlačniji, a i moći će ukalkulirati tu prednost u cijenu i možda se na temelju te prednosti odluči upravo za vaš stan.

Svaki kupac će u razgledavanju stana posebnu pozornost posvetiti radovima koje je potrebno obaviti kako bi stan bio ugodan za život, a naiđe li na sređenu situaciju po tom pitanju, svakako će to znat cijeniti. Također, i prodavatelju će sam proces prodaje stana biti ponešto jednostavniji jer će izbjeći brojna pitanja o određenim “nesavršenostima” u stanu, a samim time kupac neće dovoditi u pitanje cijenu s argumentom kako su potrebni brojni popravci.

Svakako, bez obzira da li stan prodajete ili ste odlučili pričekati neka bolja vremena, manji ili veći zahvati kojima ćete ukloniti određene nedostatke u stanu uvijek su dobrodošla investicija, a imate li više vremena i volje, brojne zahvate možete i sami izvesti, čime ćete uštedjeti novac, a podići prodajnu cijenu stana.